Με παλμό, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα υποδέχτηκαν στο Μοσχάτο, οι πολίτες τον πρωθυπουργό. Η εικόνα παρέπεμπε σε τελική ευθεία προεκλογικής περιόδου για εθνικές εκλογές και όχι σε μία περιοδεία, ενόψει των ευρεκλογών του Ιουνίου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον όσων συνομίλησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα προηγήθηκαν το τριήμερο στη Βουλή, με την πρόταση δυσπιστίας και αρκετοί ήταν εκείνοι που τον καλούσαν να πει την αλήθεια, να μην επιτρέπει την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη . Σε αυτό το αίτημα η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν σαφής, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές: «Ισχυρή νομιμοποίηση απέναντι σε αυτούς που δεν προτάσσουν καμία πρόταση... Τους ενδιαφέρει μόνο πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης !!!! Παίρνω δύναμη από εσάς εσείς με ψηφίσατε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον ενός ενωμένου και αποφασισμένου γαλάζιου ακροατηρίου να αποδείξει ότι την καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνουν οι πολίτες έδωσε το πολιτικό στίγμα της κρισιμότητας των ευρωεκλογών, κάνοντας λόγο για «σημαντικές κάλπες για το τι θα γίνει στην Ελλάδα. 'Οσο διαγκωνίζονται ποιος θα είναι δεύτερος δώστε μας τη δύναμη», είπε απευθυνόμενος στους...συνομιλητές του και δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εκφρασμένη θέληση, θέση και στάση της κοινωνίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα, θα σφίξω χέρια θα μιλήσω με ειλικρίνεια, θα αναγνωρίσω λάθη και θα δώσω δέσμευση ότι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός.