Στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης θα συζητηθεί μόνο το θέμα των σιδηροδρόμων. Ούτε ο κατώτατος μισθός, ούτε οι εκλογές, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Εξήγησε ότι η σκέψη όλων είναι μόνο στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και τις οικογένειές τους. «Συμπαραστεκόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε να τους στηρίξουμε, δε θα μπορούσε το υπουργικό της Πέμπτης να έχει άλλο αντικείμενο εκτός από το δυστύχημα και παρεμβάσεις στους σιδηροδρόμους άμεσες και μεσοπρόθεσμες» τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι αύριο θα δοθούν πολλές απαντήσεις και θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις στους σιδηροδρόμους, στη συνέντευξη Τύπου του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, ζήτησε συγγνώμη και προσωπικά και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος για τις πολιτικές παθογένειες.

Αναφερόμενη στην επιτροπή των ειδικών που έχει συσταθεί διευκρίνισε ότι δεν υποκαθιστά το έργο της δικαιοσύνης. Στόχος της είναι η αποτίμηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και των διαχρονικών παθογενειών και το τελικό πόρισμά της θα τεθεί υπ’ όψη της δικαιοσύνης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλες οι ευθύνες θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα.