Μια μαγευτική ποδηλατοβόλτα με θέα τη θάλασσα, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι Πειραιώτες, οι οποίοι έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία ποδηλατώντας την Κυριακή (4/6) σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της πόλης.

Σημείο εκκίνησης ήταν το ΓΕΛ Καλλίπολης με την ποδηλατοβόλτα να πραγματοποιείται επί της Ακτής Θεμιστοκλέους κατά μήκος της Πειραϊκής, στη Μαρίνα Ζέας, με τερματισμό το Ρολόι στο Πασαλιμάνι, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου πλαισίωσε μουσικά τη δράση στην έναρξή της.

Στην ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τα παιδιά του, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρουτιούν Μαρκαριάν και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας και άλλοι.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Η ποδηλατοβόλτα διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2023 και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ» και της Kassimatis Cycling. 

«Πρέπει ο κόσμος να αναπτύτξει ποδηλατική κουλτούρα» 

«H ποδηλατοβόλτα είναι μια καθιερωμένη, ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που εντάσσεται στις Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου την Κυριακή. Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα και ότι τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου είναι πολλαπλά, τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον. Πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει μια ποδηλατική κουλτούρα σιγά – σιγά στον Πειραιά και γενικότερα στη χώρα και χαίρομαι που συμμετείχαν νέα παιδιά. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά ανέλαβε μια πρωτοβουλία τοποθετώντας τα πρώτα δώδεκα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, για δωρεάν περιήγηση και ακολουθούν κι άλλες ανάλογες δράσεις. Επιπλέον, σε όλες τις αναπλάσεις που ξεκινάμε το επόμενο διάστημα προβλέπονται ποδηλατόδρομοι, δίνοντας ένα σημαντικό κίνητρο στους πολίτες να εντάξουν το ποδήλατο στις μετακινήσεις τους, καθώς κάνει καλύτερη και ποιοτικότερη την καθημερινότητά τους» δήλωσε ο κ. Μώραλης.

«Θέλουμε να εντάξουμε στη ζωή μας το ποδήλατο. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη σχετικά δύσκολη, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε αν επιμείνουμε. Ξεκινάμε όλες τις αναπλάσεις το επόμενο διάστημα, στις οποίες περιλαμβάνονται ποδηλατόδρομοι όπως στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στις οδούς Θεοτόκη, Κλεισόβης και Μ. Χατζηκυριακού. Όσο προχωράμε, τόσο μπορούμε να δημιουργήσουμε κυρίως στα νέα παιδιά τη συνείδηση να αφήσουν όσο το δυνατόν τα αυτοκίνητα στην άκρη. Από τις γειτονιές για το κέντρο του Πειραιά, η μεγαλύτερη απόσταση είναι τέσσερα χιλιόμετρα, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο» επισήμανε ο κ. Καρύδης.
 
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ζήσαμε, για ακόμη μια χρονιά, μια όμορφη εμπειρία ποδηλατώντας με θέα τη θάλασσα σε μια μοναδική διαδρομή. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλά παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούν τα ποδήλατα μαζί με τις οικογένειές τους και είναι ενθαρρυντικό που βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο και κυρίως νέα παιδιά, να έχουν εντάξει το ποδήλατο στη ζωή τους και στην καθημερινή τους μετακίνηση. Η ποδηλατοβόλτα είναι μια καθιερωμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής δράση των Ημερών Θάλασσας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, είχαν μεγάλη απήχηση στους Πειραιώτες κι όχι μόνο και νιώθουμε υπερήφανοι γι΄ αυτό» συμπλήρωσε η κ. Ζαρακέλη.