Την επισήμανση ότι η στήριξη στο ρεύμα θα ισχύει όσο οι αυξήσεις είναι περισσότερες από αυτές που μπορούν να αντέξουν οι πολίτες και στο τέλος της ημέρας δεν θα πληρώσουν παραπάνω ποσά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας τις όποιες υπέρμετρες αυξήσεις.

Σε ερώτηση για τα νέα τιμολόγια ρεύματος, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η τιμή του ρεύματος μέσω του ανταγωνισμού. «Η πρωτοβουλία του υπουργείου ξεκάθαρα οδηγεί στην πτώση των τιμών μέσα από τον ανταγωνισμό» είπε και εξήγησε ότι το πράσινο τιμολόγιο εξασφαλίζει περισσότερη ευελιξία και ανταγωνισμό κυρίως για τους καταναλωτές.

Εξήγησε ότι οι καταναλωτές που δεν επιλέξουν κάποιο τιμιλόγιο ρεύματος εντάσσονται αυτόματα στο πράσινο.

Σε ερώτηση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πρόστιμα συνολικού ύψους 15,4 εκατομμυρίων ευρώ και γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση θεσπίζει αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία των καυσίμων, όπως και για την παρεμπόδιση των ελέγχων. Συγκεκριμένα η νέα νομοθεσία προβλέψει σφράγισμα της εγκατάστασης και απαγόρευση δραστηριοποίησης του νομικού προσώπου σε άλλη εγκατάσταση, ενώ καθιστά υποχρεωτικό το σύστημα εισροών - εκροών.