Την εντελώς αποτυχημένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν σε διπλωματική ήττα της Ελλάδας όσα συνέβησαν στη Λιβύη με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρεις Ευρωπαίους υπουργούς -μεταξύ των οποίων και ο Θάνος Πλεύρης- σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Πήγαν στον κουβά» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Πρώτον, η "απέλαση" Πλεύρη είναι ένα αφήγημα, το οποίο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια των αρχηγών τους. Και για να το πούμε έτσι στην καθομιλουμένη, "πήγαν στον κουβά". Για να μιλάμε απλά, να μας καταλαβαίνει ο κόσμος και για να βλέπουμε τι γίνεται. Μετέτρεψαν μια πρωτοφανή κίνηση ενός μέρους ενός κράτους, ενός διαιρεμένου κράτους, κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου, που συνοδευόταν από τρεις υπουργούς, σε μια νέα δήθεν «διπλωματική ήττα» της Ελλάδας. Ήρθαν οι μετέπειτα εξελίξεις από και την άλλη πλευρά της Λιβύης, όπου αποδέσμευσαν την απόφαση αυτή, δεν τη συσχέτισαν με τη σχέση που έχουν με τη χώρα μας και τους έστειλαν πάλι "αδιάβαστους", τους συκοφάντες, όχι της κυβέρνησης, της χώρας. Δηλαδή το πρώτο πράγμα που νοιάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν γίνεται κάτι σημαντικό στη διεθνή σκακιέρα, το οποίο δεν έχει να κάνει απευθείας με την Ελλάδα, αλλά έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι πρωτοφανές, είναι να πουν "Α! διπλωματική ήττα της Ελλάδας". Είναι σαν να πατάνε ένα κουμπί. Έρχονται μετά οι εξελίξεις τους αμφισβητούν. Οπότε το "απέλαση Πλεύρη" κατερρίφθη από την πραγματικότητα».
«Ας μην το χρησιμοποιούμε. Αν θέλετε, μια ταπεινή γνώμη με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Πάει αυτό. Αυτό λύθηκε και από την πλευρά ακόμα και του Χαφτάρ. Και θα συνεχίσουμε ως χώρα, όπως συνέβη και πριν από μια εβδομάδα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να συνομιλούμε και με τις δύο πλευρές, γιατί μία διάσταση αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης είναι και το να είναι ανοικτές οι διπλωματικές δίοδοι και με τις δύο πλευρές της Λιβύης, την ανατολική και τη δυτική. Δεν παραβιάζουμε καμία διεθνή συνθήκη. Είναι μια έκτακτη κατάσταση, όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια και οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Και ναι, τα μέτρα αυτά είναι προς το απόλυτο συμφέρον της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν έχουμε μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, η οποία βάζει τις ιδεοληψίες της πάνω από το συμφέρον των πολιτών της. Αυτήν επέλεξαν οι πολίτες, αυτήν εξέλεξαν οι πολίτες και η κυβέρνηση αυτή θα τους υπερασπιστεί, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα της χώρας. Και αυτό είναι και ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και στους λαθροδιακινητές και στους υποψήφιους "πελάτες" τους. Αυτούς, δηλαδή, οι οποίοι πληρώνουν τους λαθροδιακινητές. Να ξέρουν ότι τα λεφτά αυτά θα πάνε χαμένα. Στην Ελλάδα όποιος εισέρχεται παράνομα είτε θα μπαίνει στη φυλακή είτε θα επιστρέφει» πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.