Η Ελλάδα στέκεται προφανώς στο πλευρό του λαού του Ισραήλ, επισήμανε για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την επίθεση που έκανε το Ιράν το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι συνιστά μια πολύ σοβαρή κίνηση κλιμάκωσης. «Προφανώς στεκόμαστε στο πλευρό του ισραηλινού λαού. Έχει ένα αυτονόητο δικαίωμα να ζει με ασφάλεια, ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα έχει μια ισόρροπη εξωτερική πολιτική και ο στόχος των ενεργειών μας είναι η αποκλιμάκωση», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπις έκανε αναφορά σε σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που βρίσκονται στις «θερμές» περιοχές. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αίτημα, όμως εφόσον τεθεί κάποιο τέτοιο θέμα, θα παρουσιαστεί σήμερα από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί σήμερα είναι και αυτό των μεταναστευτικών ροών, χωρίς αυτήν τη στιγμή να υπάρχει κάποιος παρόντας κίνδυνος. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα» σημείωσε. 

Για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επόμενος στόχος του Ισραήλ θα είναι η Τουρκία, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως «το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διάλογο με τους γείτονές μας δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και μαζί τους. Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις μας με την Τουρκία βρίσκεται και στο Μεσανατολικό, ως προς το τι είναι η Χαμάς και το πώς έχει ξεκινήσει αυτή η κατάσταση. Εμείς έχουμε σταθερούς συμμάχους. Από εκεί και πέρα όλες μας οι κινήσεις με τον Ερντογάν κατευθύνονται προς τον στόχο της αποκλιμάκωσης».