Με ύψος που ξεπερνά τα δύο μέτρα, πολλοί θα θεωρούσαν ότι ήταν γραφτό ο Παύλος Μαρινάκης να γίνει μπασκετμπολίστας. Η ζωή, όμως, αλλά κυρίως ένας τραυματισμός στα γόνατα, ανάγκασαν τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφήσει πίσω την καριέρα του αθλητή, μολονότι έπαιξε μέχρι τη Γ΄ Εθνική, και να αναλάβει τον ρόλο του... παίκτη-προπονητή. 

Οχι, βέβαια, του μπάσκετ, αλλά της πολιτικής, καθώς αποδείχτηκε στην πράξη ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός ικανού ανθρώπου να εμπνεύσει τους γύρω του και παράλληλα, όταν χρειαστεί, να γίνει ο ίδιος «εργάτης» για την παράταξη. Προέρχεται, εξάλλου, από πολιτική οικογένεια: ο παππούς του έχει σημαντική πολιτική δράση στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας. 

Ο Πατρινός δικηγόρος (σπουδαγμένος στην Κομοτηνή) από την πρώτη στιγμή έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Αποτέλεσε το 2019 προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και τελικά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης, υποψηφιότητα που υπογράφηκε από το 87% των συνέδρων. 

«Στην Ελλάδα του 2030 εμείς θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές, συνδιαμορφωτές, είτε είναι μέλη μας είτε όχι. Οι άλλοι τους θέλουν ουραγούς, τους θέλουν να αναπαράγουν συνθήματα του παρελθόντος», έλεγε πριν από έναν χρόνο στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο 13ο τακτικό συνέδριο της «γαλάζιας» Νεολαίας, για να αναλάβει τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Μια θέση που του εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για την οποία δεν μετάνιωσε ποτέ... 

Με το σπαθί του... 

Πάντα διαβασμένος (ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αντικαταστήσει στην ιστοσελίδα του το κυβερνητικό «πρόγραμμα» του κόμματος, ένα πολυσέλιδο κείμενο που είχε και με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του Μαΐου, με ένα άλλο τετρασέλιδο, γεμάτο συνθήματα), έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς τοξικό λόγο και μονίμως ευγενής, ο Παύλος Μαρινάκης αποτελεί –σύμφωνα με έμπειρα πολιτικά στελέχη– μιας από τις καλύτερες επιλογές του πρωθυπουργού. 

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όργωσε (κυριολεκτικά) όλη την Ελλάδα, έδωσε μάχες στα τηλεοπτικά πάνελ και –μολονότι μόλις 35 ετών– κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στη νέα κυβέρνηση. Και μάλιστα μια κομβική θέση, αυτήν του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη, ο Παύλος Μαρινάκης διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων όσον αφορά το κομμάτι των περιοδειών στην επικράτεια, αλλά και στη διατήρηση του διαύλου επικοινωνίας με το σύνολο του κομματικού μηχανισμού –στην κατεύθυνση της αποφυγής τόσο του γενικού εφησυχασμού όσο και της αδράνειας όλων όσων δεν θα είχαν θέση στην επόμενη Βουλή– πραγματοποιώντας αντίστοιχες συναντήσεις σε καθημερινή βάση. Με άλλα λόγια, υπήρξε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές, έχοντας παράλληλα οργανωτικές αρμοδιότητες. 

Μακριά από τα φώτα 

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν θεωρείται από τους πολιτικούς που «διαφημίζουν» την προσωπική ζωή τους. Το κάνει, άλλωστε, αρκετά σπάνια! Μια από τις ελάχιστες φορές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο ήταν όταν σχεδίαζε τον γάμο του με την επίσης δικηγόρο Κατερίνα Μαχαιριώτη, με την οποία είναι ζευγάρι από την εποχή που και οι δύο ήταν φοιτητές Νομικής στην Κομοτηνή. Το 2020 σχεδίαζαν τον γάμο τους σε ανοικτό, μάλιστα, κύκλο, αλλά ο κορωνοϊός τούς χάλασε τα σχέδια. 

Ο ίδιος, σε μία από τις σπάνιες προσωπικές συνεντεύξεις του, αποκάλυψε: «Τη γνώρισα (σ.σ.: την Κατερίνα Μαχαιριώτη) στο Πανεπιστήμιο. Είμαστε μαζί 16 χρόνια και παντρευτήκαμε πριν από δύο χρόνια. Οταν σχεδιάζαμε τον γάμο την περίοδο του κορωνοϊού, έστειλα μήνυμα στον Νίκος Χαρδαλιά εάν θα ισχύσουν οι 100 καλεσμένοι και μου είπε κάλεσε 50». Ανάμεσά τους φυσικά ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...