Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δε έχει καμία πρόθεση για αύξηση φορολογικών συντελεστών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι «όλη η πολιτική της κυβέρνησης κατατείνει στη μείωση φόρων, στην αύξηση των εσόδων από φόρους, χωρίς αύξηση των φορολογικών συντελεστών, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». 

Με τον τρόπο αυτό απάντησε και στην τοποθέτηση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος είπε στο naftemporiki.tv ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει και ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναλάβει το πολιτικό κόστος. «Στο πλαίσιο μίας συζήτησης ειπώθηκε μία άποψη που απέχει πλήρως από την οικονομική πολιτική που συνολικά η κυβέρνηση εφαρμόζει» επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης.

Στο θέμα παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη η οποία ζήτησε την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη: «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βαπτίσει το "κρέας ψάρι", δεν θα μπορέσουν να αποκρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο των δηλώσεων του αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Χάρη Θεοχάρη, ότι "η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει". 

Υπενθυμίζουμε ότι: 

- H συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών είναι μικρομεσαίες και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.
- Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σωρεύει υπερέσοδα από την υπερφορολόγηση, ειδικά στην έμμεση φορολογία.
- Δεν ακούμε καμία δήλωση για όσες μεγάλες επιχειρήσεις, σωρεύουν υπερκέρδη στον τραπεζικό, τον ενεργειακό και τον ιατρικό τομέα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. 

Αναμένουμε από τους φορείς των μικρομεσαίων που είχαν αντιδράσει έντονα με τις λανθασμένες δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου, για αύξηση επιβάρυνσής τους, να πράξουν ανάλογα όσο φυσικά ο κ. Θεοχάρης παραμένει υφυπουργός».