Για την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έχει προτείνει τον καθηγητή Πανεπιστημίου Γιώργο Σωτηρόπουλο ο οποίος πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία τριών πέμπτων στη Βουλή. «Κάθε άλλο παρά κομματική επιλογή είναι, και κάθε άλλο παρά κεντροδεξιός. Είναι ένας άνθρωπος ακομμάτιστος, ο οποίος ανήκει ευρύτερα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Έχει δώσει μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με πλούσιο έργο και ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο. Λοιπόν, ο στόχος ποιος ήταν; Ο στόχος ήταν και παραμένει να βρεθεί η μίνιμουμ συναίνεση, τουλάχιστον από τα κόμματα της κεντροαριστεράς, ούτως ώστε να έχουμε έναν άνθρωπο ευρείας αποδοχής, στον Συνήγορο του Πολίτη» σημείωσε και μίλησε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε μετά από πάρα πολλούς μήνεςδιχασμένος και με δύο γραμμές. Εντάξει είναι και λογικό λόγω των εσωκομματικών του. Ένα μέρος του ήθελε να ψηφίσει, ένα άλλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ψηφίσει. Ο δε κ. Ανδρουλάκης, ενώ είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει μαζί του και ο κ. Τασούλας και του είχε ζητήσει να στηρίξει, δεν πήρε κάποια θέση. Δεν δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη επιλογή. Έως τώρα οι προσπάθειες του κ. Τασούλα, πέφτουν στο κενό. Σήμερα θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια, από όσο γνωρίζω. Είναι κρίμα πραγματικά να μην μπορούμε να βρούμε μια ελάχιστη συνεννόηση». 

Να προσέχουμε έστω και το ένα ευρώ 

Ο Παύλος Μαρινάκης πήρε θέση και για το ζήτημα που ανέκυψε με την αγορά χαλιών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού και είπε ότι χρειάζεται προσοχή ακόμα και στο ένα ευρώ που δαπανάται.

«Επειδή υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας που τα βγάζει πέρα δύσκολα κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται από τον κρατικό κορβανά, πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές, για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκες τα γραφεία κατά καιρούς, αλλά αυτές οι ανάγκες όταν αποφασίζεται το πώς θα ικανοποιηθούν, πρέπει να δείχνουμε -επειδή δεν είναι δικά μας λεφτά- πολλαπλάσια προσοχή. Είναι κάτι το οποίο προκαλεί δικαίως, κατά καιρούς, αντιδράσεις από τους πολίτες. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μειωμένο ενδιαφέρον αυτές τις αντιδράσεις. Είναι λογικό, οι πολίτες πληρώνουν φόρους, οι πολίτες πληρώνουν εισφορές. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που εδώ και κάποια χρόνια είναι στην πολιτική, από τότε που θυμάται τον εαυτό του πληρώνει φόρους και έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αξιολογώ τέτοιες ειδήσεις και να αντιδρώ σε τέτοιες ειδήσεις. Η αλήθεια είναι ότι στη μεγάλη εικόνα η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα» είπε. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν μπορεί να μηδενιστεί η δουλειά που έχει γίνει από την Όλγα Κεφαλογιάννη και το επιτελείο της και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτή η στάση μας. Είναι, ας πούμε, ένα μήνυμα και για το από εδώ και πέρα. Πρέπει να δείχνουμε - το επαναλαμβάνω - όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα, έστω και για ένα ευρώ, αυξημένη προσοχή, γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας. Είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών, αυτών που πληρώνουν φόρους».