«Δεν είναι κοινότυπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο.

«Είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι σωστή η αντιμετώπιση. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του κόμματος, για πάρα πολλούς λόγους. Αυτό θα ακολουθήσουμε και μετά τις χθεσινές ομιλίες. Εγώ εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ήμουν παρών στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κοττάκη, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο, τη στιγμή εκείνη, τις ώρες εκείνες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα εφημερεύον νοσοκομείο, το "Λαϊκό". Είναι μία επίσκεψη η οποία συμβολίζει μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία η οποία έχει να κάνει με ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών και ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που προσπαθούμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας με πάρα πολλές παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει και πολλές περισσότερες οι οποίες προγραμματίζονται. Αλλά νομίζω ότι το σημείο κλειδί, αυτό το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ότι εκπροσωπούμε μία Κυβέρνηση, με πρώτο τον Πρωθυπουργό που εξελέγη πριν από ένα χρόνο με μια πολύ ισχυρή εντολή, που σε καμία περίπτωση δεν είναι λευκή επιταγή, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για το οποίο ως το τέλος της τετραετίας θεωρούμε ότι θα κριθούμε αυστηρά από τους πολίτες, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και θα δώσει σημαντικές ανάσες στους πολίτες, κυρίως ως προς το εισόδημά τους. Αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό θα κριθούμε, και αυτό νομίζω ενδιαφέρει και τον κόσμο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν θα πω αν με ενόχλησε το άλφα ή το βήτα. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργού. Είμαι από μικρό παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της τετραετίας για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω συγκεκριμένες πολιτικές ως δεξιές. Κακώς διαχρονικά θεωρείτο η ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεξιά πολιτική, ή η εφαρμογή ενός δικαιότερου Ποινικού Κώδικα. Εγώ όλα αυτά τα λέω υπεύθυνη πολιτική. Σε αυτήν συμφωνούμε διαχρονικά οι Νεοδημοκράτες αλλά και όσοι επιθυμούν να έρθουν να μας βρουν» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «λάβαμε πριν έναν χρόνο μία πολύ ισχυρή εντολή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα και για αυτό θα κριθούμε, αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είπε πως είναι λάθος να συγκρίνονται με τις εκλογές, αλλά είναι αλήθεια πως υπήρχε απόκλιση μεταξύ του αποτελέσματος και των στόχων που είχαν τεθεί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αποδίδει η στρατηγική της λελογισμένης διεύρυνσης, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε παραδείγματα εξωκοινοβουλευτικών οι οποίοι εν συνεχεία δοκιμάστηκαν στον σταυρό και επιδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόσθεσε επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι κοινοβουλευτικά και διαχρονικά στελέχη της παράταξης και έκανε λόγο για 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, μετά από το έργο που παρέδωσαν. «Την κοινωνία την αφορά εάν ένας υπουργός αυτά που καλείται να εφαρμόσει τα κάνει πραγματικότητα» είπε.

Αναφερόμενος στις ψήφους δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως πρέπει να βρεθούν οι αιτίες πίσω από αυτές τις επιλογές, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να βρεθούν γρηγορότερες λύσεις για προβλήματα όπως η ασφάλεια και η ακρίβεια.