«Ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε το οποιοδήποτε φράγμα, εν προκειμένω το φράγμα Καράμπαλη, για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά, εν προκειμένω ο Παλαμάς, είναι αστήριχτος και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο κόσμο. Η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πολύ επικίνδυνη γι' αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Δεν έχει καμία βάση, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. «Συνεχίζει και έχει την υποστήριξη. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη ως οφείλει διεξάγει μια έρευνα και είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η έρευνα όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η δικαιοσύνη κάθε φορά» είπε και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Είναι πάνω από 60 τα έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και κινήθηκε τάχιστα, όπως έπρεπε να κινηθεί, από εκεί και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο status της στήριξης» πρόσθεσε. 

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι κανένα έργο δεν μπορούσε να είναι αρκετό για κάτι το οποίο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό συνέβη και κανένα έργο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει συνολικά και ολοσχερώς αυτό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλία» είπε. 

Για το Στεφανοβίκειο είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια ή την καταλληλότητα των ελικοπτέρων και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες «σε πρωτοφανείς συνθήκες ήταν στην πρώτη γραμμή, παραμένουν στην πρώτη γραμμή και είχαν πολύ ενεργό και σημαντικό ρόλο στις διασώσεις αλλά και σε άλλες αναγκαίες εργασίες». 

Η ΔΕΘ δεν είναι ευκαιρία για παροχολογία 

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Όσα είπε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, θα γίνουν πράξη και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Ήδη έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος. Είναι δεδομένο ότι αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο γι΄αυτό και κινηθήκαμε άμεσα για να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών. Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την ομιλία της στην ΔΕΘ ως αφορμή για να παρουσιάσει ένα καλάθι, ή μια ακόμη ευκαιρία για παροχολογία. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναλύσει τις προτεραιότητες του και να περιγράψει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πως αυτές θα γίνουν πραγματικότητα. Μια από τις βασικές προτεραιότητες διαχρονικά της κυβέρνησης είναι η συνεχής και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών».  

Για την παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη από τον ΕΟΔΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και πολύ καιρό, και σίγουρα πριν τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. «Είναι μια απόφαση η οποία υλοποιήθηκε, και ο ΕΟΔΥ προχωρά με την νέα διοίκηση. Δεν υπάρχει καμία απειλή για την λειτουργία του Οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί υποδειγματικά. Μάλιστα η ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού και κλιμακίου στο πεδίο ήταν άμεση και αποτελεσματική» είπε και σε υπογράμμισε ότι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση δεν κινδύνευσε ούτε η λειτουργία του Οργανισμού, ούτε κάποιο από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αμείλικτη η κυβέρνηση για την αισχροκέρδεια 

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι έλεγχοι είναι και θα γίνουν πιο εντατικοί και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, με εντατικούς ελέγχους και εντατικές παρεμβάσεις. «Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η χώρα μας και κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βιώνουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο κάποιοι να περιμένουν να βγάλουν πρόσκαιρα κέρδη στις πλάτες των πολιτών» ανέφερε.  

Τέλος αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βασίλη Κικίλια, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι συζητήθηκαν τα θέματα πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε: «Δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο. Αν γίνονταν κάθε φορά πραγματικότητα τα σενάρια που ακούγονται για ανασχηματισμό ή για πρόωρες εκλογές θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αλλά το γεγονός ότι άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς αλλοίμονο αν δεν συνέβαινε».