Τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο στόχος αυτός, όπως είπε, προτάσσεται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, παράλληλα με στοχευμένα μέτρα σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας.

Για το ενδεχόμενο debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωεκλογές ο Παύλος Μαρινάκης είπε «αν δεν κάνω λάθος, σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι δίνουν την μάχη στην καθημερινή καμπάνια τους και σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις τους. Debate γίνεται συνεχώς στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός έχει τις περισσότερες παρουσίες εκεί, σε αντίθεση με προκατόχους του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος, μετρώντας ό,τι περνούσε, έβγαλε 19 τα αυτοκίνητα που συνόδευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψη του σε σχολείο. Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι τα αυτοκίνητα που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό είναι τέσσερα. «Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα social media  αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο που να είναι φθηνός λαϊκισμός. Ρωτήσαμε το αρμόδιο υπουργείο πόσοι αστυνομικοί βρίσκονται στην υπηρεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι 41» είπε και πρόσθεσε «μιλάει ένας άνθρωπος που πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε αστυνομικούς τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύζυγο του. Δεν το κατηγορήσαμε, αλλά δεν είναι λίγο ανακόλουθος με τον τρόπο που ανεβάζει κάποια βίντεο προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπωσεις;».

Σε ερώτηση για την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος του θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο, σημείωσε πως έχουν δύο κοινά: Τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και στην ταύτιση και στον τρόπο αναμετάδοσής τους και στον τρόπο επεξήγησης τους και οι ανέξοδες υποσχέσεις σε επίπεδο οικονομίας.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Politico σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά διαγωνισμούς συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που έγιναν στην Ελλάδα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «η έρευνα της επιτροπής αφορά μια καταγγελία που έχει γίνει. Πάρα πολύ σωστά επειδή η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, οφείλει μια ανεξάρτητη αρχή να την ερευνά. Η κυβέρνηση και τα επιμέρους υπουργεία ακόμα και σε συνθήκες κρίσης κινηθηκαν πάντα με γνώνονα την προστασία των πολιτών, την τήρηση της διαφάνειας και την απαρέγκλιτη τηρήση των κανόνων όλων των διαδικάσιών». Όπως συμπλήρωσε «οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί στους οποίους αναφέρεται η εταιρεία έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα αποδείκτικα στοιχεία είναι στη διάθεση της ανεξάρτητης αρχής». 

«Είναι καλοδεχούμενη και αυτονόητη η έρευνα όταν γίνεται μια καταγγελία» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος υπενθύμίσε το αυστηρό πλαίσιο των ελέγχων για την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης «καθώς όλα αυτά ελέγχονται και από τη δικαιοσύνη και την Κομισιόν. Υπάρχει μια καταγγελία ερευνάται και αξιολογείται».