Πρώτη μέρα του χρόνου!
Κοιτώ το ημερολόγιο και δείχνει Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, συνοδευόμενη η ημερομηνία αυτή από μια υπέροχη ρετρό χειμωνιάτικη εικόνα. Η φωτιά στο τζάκι καίει και οι φλόγες της χορεύουν στον πρωτοχρονιάτικο ρυθμό των βιεννέζικων βαλς.

Της Αριστέας Κοντόζογλου*

Μιλώ για την φωτιά που ζεσταίνει πάντα την καρδιά μου εδώ στο πατρικό μου, όπου όσα χρόνια κι αν περάσουν…από μικρούλα μέχρι και σήμερα με ξυπνάει η φωνή του μπαμπά μου λέγοντας: “Αριστέα ξύπνα…Πρωτοχρονιά, έλα η μαμά έφτιαξε πρωινό και κάτι σε περιμένει δίπλα στο τζάκι…μην αργείς.”

“Για μένα το δώρο αυτό; Μα μπαμπά μεγάλωσα πια,δεν είμαι κοριτσάκι…”
“Για μας,για μένα θα είσαι πάντα το κοριτσάκι μου…”

‘Άνοιξα το δώρο μου και δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα βιβλίο αφού τόσα χρόνια ο ‘Αγιος Βασίλης μαζί με αυτό που του ζητούσα μου έφερνε πάντα και ένα βιβλίο.

Ο δικός μου ‘Αγιος Βασίλης…ο μπαμπάς μου και η μαμά μου…οι πρώτοι άνθρωποι που με έμαθαν να αγαπώ τον συνάνθρωπο, με δίδαξαν τις αξίες της ζωής, με βοήθησαν “να μεγαλώσω”, να δημιουργήσω, μου έδωσαν ουρανό…”να πετάξω”!
Πάντα τέτοια μέρα, την πρώτη μέρα του χρόνου, όταν βρεθώ στο πατρικό μου δίπλα στο τζάκι, με περιμένει ένα δώρο με όμορφο περιτύλιγμα, μα πιο όμορφο το περιεχόμενο και ακόμα πιο όμορφα η ζεστή αγκαλιά και το χαμόγελο των γονιών μου, συνοδευόμενα με ευχές καρδιάς.

Έτσι κάθε Πρωτοχρονιά ξαναγίνομαι για λίγο αυτό το μικρό κοριτσάκι με τις καρό πυτζαμούλες που ξυπόλυτο ξύπναγε να πάει στο τζάκι και κάθε φορά ανακάλυπτε τη μαγεία και τη δύναμη της οικογένειας !
Καλή Χρονιά σε όλους!!!

*Η Αριστέα Κοντόζογλου είναι δημοσιογράφος