Πατούλης σε Δούρου: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δε διχάζεται

51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δε διχάζεται, ούτε είναι κομματικό όργανο. Tο Πολυτεχνείο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια κατάθεση στεφάνου και τα «ιδανικά του δεν προδίδονται από τη ματαίωση μιας πορείας για υγειονομικούς λόγους» τονίζεται σε ανακοίνωση απάντηση της Περιφέρειας Αττικής προς την πρώην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, η οποία κατήγγειλε το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης «με δικαιολογία την πανδημία δεν κατέθεσε καν στεφάνι, όταν πρόσφατα βρήκε χρόνο να αποτίσει φόρο τιμής, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του Κατσίφα», όπως αναφέρει.

Τη γενικότερη διαφωνία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων προς τη Διοίκηση προκάλεσε ψήφισμα της, το οποίο υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Πατούλη με δύο διαφοροποιήσεις συμβούλων της, τον Τζήμερο και τους εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής. Με αποτέλεσμα την έντονη αντιπαράθεση – καταγγελία και αποχή των λοιπών έξι παρατάξεων στη χθεσινή συνεδρίαση. Μάλιστα ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής», Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πολιτική υποκρισία και φαρισαϊσμό της διοίκησης Πατούλη, ο οποίος έχει συνειδητά επιλέξει να συνδιοικεί με τους Χρυσαυγίτες («πρώην» και νυν) και τον κ. Τζήμερο, πορευόμενος σε ολισθηρούς δρόμους και προκαλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες».

Για το ίδιο ζήτημα η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής. Ρ Δούρου στην παρέμβαση της μίλησε για «ψηφίσματα – γραμμάτια της ακροδεξιάς στροφής της Διοίκησης», που πλήττουν και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφαιρώντας του «ζωτικό χώρο για τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων από τη δημόσια υγεία ως την προστασία του περιβάλλοντος και τις υποδομές».

Από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλει την Περιφερειακή διοίκηση για «ακροδεξιό παροξυσμό και εναγκαλισμό με το μόρφωμα του Τζήμερου και τα ορφανά – πλέον – της Χρυσής Αυγής». Και δηλώνει ότι ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον αυτούς που θέλουν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι το όργιο της βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, την εργοδοτική και φασιστική βία με την καθημερινή πάλη του λαού μας για τα σύγχρονα δικαιώματά του».

Ωστόσο η ένταση κορυφώθηκε με την προκλητική δήλωση του «ανεξάρτητου» Χρυσαυγίτη, Ανδρεάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι «δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής», και όπως συνάγεται «η εγκληματική οργάνωση μπορεί και να συνεχίσει τη δράση της…» σημειώνει ο Γ Σγουρός

Στο εν λόγω ψήφισμα κατά της «βίας από όπου κι αν προέρχεται», συσχετίζεται η επίθεση αντιεξουσιαστών σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (στις 29/10/2020) με την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων (7/10/2020) για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής «για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» και δηλώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο: Καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και εάν προέρχεται. Εκφράζει την πεποίθησή ότι οι παντός είδους έκνομες πράξεις δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία και διατρανώνει ότι θα πράττει ό, τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του προκειμένου να διαφυλάττει τη νομιμότητα, την ευπρέπεια στη δημόσια σφαίρα και τον έμπρακτο σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της Ρ. Δούρου προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη για τη μη συμμετοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, επισημαίνεται από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ότι ο ίδιος «ο Γ. Πατούλης από την προηγούμενη της επετείου, ανέδειξε την ανακοίνωση ευθύνης μελών του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε καμία εκδήλωση για το Πολυτεχνείο για λόγους συνείδησης». Μάλιστα τονίζεται ότι «ταυτίστηκε απόλυτα με τη θέση των ανθρώπων που έδωσαν προσωπικό αγώνα για τη δημοκρατία, βιώνοντας με σκληρό κι απάνθρωπο τρόπο τις συνέπειες της επιλογής τους αυτής, από ένα ανελεύθερο καθεστώς. Κι επέλεξε να μην ταυτιστεί με πρόσωπα και κόμματα που διαχρονικά καπηλεύονται τον αγώνα αυτό, για να κτίσουν προσωπικές πολιτικές καριέρες». Κλείνει συστήνοντας σε όλους «λογική και υπευθυνότητα» καθώς και «σεβασμό στους νόμους του κράτους».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr