Πατούλης: Μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη μετά την πανδημία

11
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τη βαθιά αυτή κρίση σε ευκαιρία αναδιοργάνωσης του οικονομικού μοντέλου και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική το 2020», που οργάνωσαν, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι είναι ανάγκη «το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας να αλλάξει, με σεβασμό πάντα στον πολίτη, τον καταναλωτή αλλά και τον εργαζόμενο». Αναφέρθηκε στη δημιουργία κόμβου «υποστήριξης επενδυτικών πρωτοβουλιών» στην Περιφέρεια Αττικής και στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και στην υποστήριξη υποψηφίων επενδυτών, στη διεκπεραίωση σχετικών διαδικασιών.

Στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων στόχων της Περιφέρειας, ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «οι πόλεις μας μπορούν να ξαναβρούν τη χαμένη τους ζωντάνια, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας βάσει της εμπειρίας που συσσωρεύθηκε κατά την πανδημία.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι απαιτείται η ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για θεματικό τουρισμό (θρησκευτικό, ιστορικό, γαστρονομικό, ιατρικό και αθλητικό τουρισμό), και υπογράμμισε ότι μπορούν να δημιουργηθούν «χωριά υγείας» (Eco Medical Villages) στα όρια της Περιφέρειας, με ερευνητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά κέντρα ιατρικής.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο, ως έναν πόλο έλξης για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους τουρίστες και επενδυτές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κατασκευή του παραλιακού άξονα, που θα ενώσει τον δήμο Μαραθώνα με τον δήμο Ωρωπού και τον οποίον χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Τέλος ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες πράξεις θα συμβάλει στην τόνωση του επιχειρείν.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr