Στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη τελικά έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και συνεχίζουν να έχουν την ίδια αλαζονεία που είχαν όταν κάποτε κυριαρχούσαν οι πρασινοφρουροί στο δημόσιο και όχι μόνο. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι απίστευτες δηλώσεις του Θανάση Γλαβίνα που είπε μας είπε λίγο πολύ ότι η ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο... ιστορική ημέρα της χώρας, τουλάχιστον την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Από το Action24 όπου βρέθηκε ο Θανάσης Γλαβίνας για να μιλήσει για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, αποκάλεσε την 3η Σεπτεμβρίου, επέτειο ίδρυσης του κόμματός του, ως την πιο... επιδραστική ημέρα στην ελληνική μεταπολίτευση. Συγκεκριμένα δήλωσε για την 3η Σεπτεμβρίου ότι είναι «η πιο καταλυτική και επιδραστική ημερομηνία στη Μεταπολίτευση - αναμφισβήτητα». Η αλαζονεία περισσεύει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το να θεωρείς την ημέρα ίδρυσης του κόμματος σου ως την πιο ιστορική ημέρα της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες είναι τουλάχιστον κωμικό. Φανταστείτε να έλεγε κάτι παρόμοιο κάποιος από την Νέα Δημοκρατία. Θα ήταν ήδη πρώτο θέμα στο Χ και θα γινόταν viral σε δηθεν χιουμοριστικές σελίδες στα social media. Να πούμε βέβαια στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι η ημέρα ίδρυσης ενός κόμματος, του οποιαδήποτε κόμματος, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει όλη την ελληνική κοινωνία, ούτε να θεωρείται η πιο σημαντική ημερομηνία για μια χώρα ή ένα έθνος. Αλλά στο ΠΑΣΟΚ έχουν ξεφύγει γενικώς, τόσο στο λαϊκισμό όσο και στην αλαζονεία όπως φαίνεται.

Τον έβαλαν στη θέση του 

Φυσικά όταν το άκουσαν οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής τον έβαλαν στη θέση του διότι του υπενθύμισαν ότι υπήρξαν πολύ πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα όπως, για παράδειγμα, η πτώση της χούντας. Πάντως πέρα από την αλαζονεία και τη μεγάλη ιδέα που έχουν στο ΠΑΣΟΚ για τον εαυτό τους, δείχνουν να ζουν διαρκώς με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Αλλά και γενικότερα στο δικό τους πλανήτη, νομίζοντας ότι όλη η κοινωνία ασχολείται με τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Εδώ θα μου πείτε ο Κώστας Τσουκαλάς χόρευε.. ζεϊμπέκικο στην εκδήλωση για τα γενέθλιά του κόμματος με τον Νίκο Ανδρουλάκη να του χτυπάει παλαμακια. Ίσως ήταν ένα δρώμενο που θυμίζει τις διαβόητες επισκέψεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ στα μπουζούκια τις δεκαετίες του '80 και '90, όπου γινόταν το «έλα να δεις». Σε κάθε περίπτωση εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη δεν βλάπτει και λίγη σεμνότητα, διότι οι πολίτες δεν ξεχνούν τι θα πει βαθύ ΠΑΣΟΚ.