Στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, που διοργανώνει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 19:00 θα παραστεί αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πρώην, πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, που διοργανώνεται από το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το Ινστιτούτο «Jacques Delors» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στην εκδήλωση θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη- ο νυν βουλευτής Επικρατείας της Χαριλάου Τρικούπη, Παναγιώτης Δουδωνής. Επίσης θα παρευρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου. Θα ακολουθήσει video για την ζωή και το έργο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη καθώς και βιντεοσκοπημένοι χαιρετισμοί διεθνών προσωπικοτήτων.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου κ. Γιάννη Βούλγαρη και τον Πρέσβη Επί Τιμή κ. Αριστείδη Αγαθοκλή με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα. Χαιρετισμό θα πραγματοποιήσει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.Στην αρχή και στο πέρας της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με νέους από την γενιά Χ και Z.