Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ» ΑΘΗΝΩΝ την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 6:30 μ.μ. θα παρουσιάσει το βιβλίο «ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ» εκδόσεων Λιβάνης, της συγγραφέως και δημοσιογράφου στον «Εθνικό Κήρυκα Νέας Υόρκης», της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΛΟΥΜΙΔΑΚΗ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό.
Θα απευθύνουν χαιρετισμό
Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ε.Ι.Π.
Ζωή Ράπτη
Σάκη Κυπραίου
Μάρα Καρέτσος

Ομιλητές:
Ντόρα Μπακογιάννη
Θανάσης Πλεύρης
Παναγιώτης Μπεχράκης
Ειρήνη Νταϊφά
Δρ Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στο Λονδίνο. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Παρουσίασε για τέσσερα χρόνια στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση το δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά.

Εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός.

Εργάζεται στον «Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης» αλλά και στην αγγλόφωνη έκδοσή του, «The National Herald», ως δημοσιογράφος, κάνοντας συνεντεύξεις επιτυχημένων Ελλήνων.

Έχει γράψει πέντε βιογραφίες επιτυχημένων Ελλήνων του εξωτερικού. Επίσης έχει γράψει δύο αγγλικά μυθιστορήματα.

Είναι δευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στο Κέντρο Πολιτισμού και Επιστημών Μάρα Καρέτσος.

«Ο Δανεικός Χρόνος» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.

Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή δική μου ιστορία και στον δανεικό χρόνο που ζω από τότε. Απλά όταν έγραφα το βιβλίο δεν ήξερα ότι τον πραγματικό δανεικό χρόνο θα τον ζήσω τώρα. Και τον ζω τα τελευταία δύο χρόνια.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και περπατάμε με νοικιασμένα παπούτσια.

Αν αυτά ξεθωριάσουν, δεν πειράζει. Γιατί θα έχουμε αγαπήσει, θα έχουμε αγαπηθεί, θα έχουμε γελάσει και θα έχουμε συγχωρέσει και συγχωρεθεί. Μη συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων. Δεν υπάρχει σύγκριση, όπως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ήλιου και του φεγγαριού. Λάμπουν και τα δύο ακριβώς στην ώρα τους.

Μη βάζετε τη ζωή σας στην άκρη, όπως εγώ δεν έβαλα τη δική μου. Δεν πρέπει να περιμένουμε την ευτυχία να έρθει αύριο. Η ευτυχία είναι πάντα εδώ, τώρα.

Η γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλά» και στο «περνάω στην απέναντι πλευρά» είναι πολύ λεπτή… Και ίσως ανακαλύψουμε τελικά ότι ο χρόνος, αν και δανεικός για όλους μας, μπορεί να είναι υπέροχος.

Η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη ακόμα και από τα καλύτερα σενάρια. Ο κάθε ενδιαφερόμενος τα καταλαβαίνει όλα και τα μαθαίνει όλα τελευταίος. Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να επωφεληθούμε από τα λάθη των άλλων. Έχω κάνει πολλά λάθη. Δεν πειράζει. Ένα λάθος ήταν αυτό που έθεσε τον κόσμο σε κίνηση.