Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λουκά Θ. Αποστολίδη, « (Εκδόσεις Ιωλκός), θα πραγματοποιθηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στο Πολεμικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα – στάση μετρό «Ευαγγελισμός»).

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Εκδότης, ποιητής). Την παρουσίαση θα κάνουν οι: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων), Νίκος Μουλίνος (πρ. Πρόεδρος Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας), Πόπη Μουρίκη (Γενική Γραμματέας Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων), Δημήτρης Μπούρλος (Δικηγόρος), Έφη Μπέκου (πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας), Λουκάς Θ. Αποστολίδης (Ο συγγραφέας).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Γεωργάκης (Δημοσιογράφος).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

“Με ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου βλέπει το μέλλον ο συνταξιουχικός κόσμος. Μουδιασμένοι προσπαθούν να συνέλθουν από την οικονομική κρίση και την πανδημία. Σήμερα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και τις συνέπειες του πολέμου στην αυλόπορτα της Ευρώπης. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων είναι δραματική. Ο πληθωρισμός καλπάζει προς τα ύψη, τα βασικά αγαθά επιβίωσης διαρκώς ακριβαίνουν. Τα εισοδήματα για τους πολλούς δε φθάνουν να καλυφθούν οι ανάγκες, προσωπικές και οικογενειακές. Ένα βουβό πέπλο σκεπάζει μεγάλη εκρηκτική κοινωνική δύναμη. Δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι βρίσκονται επί ποδός. Αναζητούν λύσεις για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Αναζητούν «ώτα» να ακουσθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες τους.”