Σε δίκη παραπέμπεται η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, καθώς, επίσης, και 23 ακόμα μέλη του κόμματός της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Παρισιού στη Γαλλία. Όπως αναφέρεται, ύστερα από μία έρευνα επτά ετών, οι παραπάνω κατηγορούνται για κατάχρηση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η συγκεκριμένη έρευνα από την Εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τότε το Εθνικό Μέτωπο είχε χρήματα που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών για να πληρώσει προσωπικό που εργαζόταν για το κόμμα.

Το κόμμα της Λεπέν, που ονομάζεται τώρα Εθνικός Συναγερμός, αρνείται κάθε ενοχή, αναφέροντας σε δήλωσή του προς το Ρόιτερς: «Αμφισβητούμε αυτή τη θέση, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη για το έργο των αντιπολιτευόμενων βουλευτών και των συνεργατών τους, το οποίο είναι πάνω απ' όλα πολιτικό». 

Σε αυτό το σημείο, να διευκρινισθεί ότι στους ευρωβουλευτές χορηγούνται χρήματα για να καλύπτουν δαπάνες, μεταξύ άλλων και για τις αμοιβές των συνεργατών τους, αλλά δεν επιτρέπεται τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για κομματικά έξοδα.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία, η ίδια η Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με ενδεχόμενη ποινή κάθειρξης 10 ετών, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ και, καθώς είναι αιρετή αξιωματούχος, αδυναμία να εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα για 10 χρόνια.