Μέχρι τις εκλογές θα υπάρξουν πολλά δημοσιεύματα γύρω από τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα. Σε άλλα δημοσιεύματα θα γίνονται εκτιμήσεις ή προβλέψεις και σε άλλα «αποκαλύψεις», όπως στην προκειμένη περίπτωση το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης KONTRA News.

Είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και η δουλειά τους κρίνεται από τους αναγνώστες. Συνεπώς το totomanifesto.gr στο δικό του ρεπορτάζ δεν έχει διάθεση, αλλά ούτε και πρόθεση να κρίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες και η κοινή λογική. Έχει, όμως, υποχρέωση να παραθέσει τις δικές του πληροφορίες γύρω από το περιεχόμενο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς και τη δική του εκτίμηση γιατί κάποιοι κύκλοι στο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους. Τα οποία προφανώς δεν συγκλίνουν με τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Επί του θέματος: «ΣΕ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην πρωθυπουργό στην τελευταία τους συνάντηση. Και πως αντέδρασε ο Καραμανλής; Ευχαρίστησε και δεν απάντησε… Στη συνέχεια η εκτίμηση της εφημερίδας είναι ότι ο Μητσοτάκης χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τον πρώην πρωθυπουργό για να εξασφαλίσει την ενότητα στη Νέα Δημοκρατία, ειδικά αν κερδίσει τις εκλογές. Και θα το κάνει, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, γιατί είναι αναγκασμένος να ξεχάσει την ψυχρότητα στις σχέσεις τους τα περασμένα χρόνια.

Αυτό είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας γύρω από τη συνάντηση του νυν με τον πρώην. Πριν παραθέσουμε τις δικές μας πληροφορίες χρειάζεται να αποσαφηνισθεί ότι στη συνάντηση δεν υπήρχε τρίτος, οπότε το «Σε θέλω» το είπε στην εφημερίδα είτε ο Μητσοτάκης είτε ο Καραμανλής. Κανείς, όμως, από τους δύο δεν μιλάει για τέτοια ζητήματα σε εφημερίδες, ειδικά ο Καραμανλής που γενικώς αποφεύγει να μιλάει. Η αλήθεια είναι ότι μιλάει συχνά με τις εφημερίδες, και με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ένα πρόσωπο υψηλά ιστάμενο αλλά αυτό αφορά τον ίδιο και τον διευθυντή της εφημερίδας. Κάτι που σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό τα όσα μεταφέρει ενδεχομένως να αποτελούν και ευσεβείς πόθους.

Πάμε τώρα στην ουσία και στις δικές μας πληροφορίες. Τη συνάντηση μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν την ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη συνάντηση ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής και αμέσως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε το ραντεβού την επομένη στο γραφείο του στη βουλή. Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν αφορούσε την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε έγινε η παραμικρή νύξη σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες. Άλλωστε θα ήταν σχιζοφρενικό ο Καραμανλής να ζητάει ραντεβού με τον Μητσοτάκη για να του κάνει πρόταση ο τελευταίος! Άλλα ζητήματα ήθελε να συζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός και να ακούσει σχετικά τις απόψεις του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα, πάντα με το δικό μας ρεπορτάζ, οι σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Καραμανλή δεν διαταράχθηκαν ποτέ. Μπορεί να μην ήταν ποτέ ιδιαιτέρως θερμές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν ψυχρές. Συνεπώς δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια συνάντηση «αναθέρμανσης» των σχέσεων, την οποία μάλιστα ζήτησε ο Καραμανλής. Πρώτον, γιατί δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Καραμανλή, και δεύτερον γιατί ο Μητσοτάκης φρόντισε πριν από τρία χρόνια να ξεκαθαρίσει ρόλους και καταστάσεις σε μια από τις πρώτες συναντήσεις τους. Ως προς την εκτίμηση, ότι ο Μητσοτάκης χρειάζεται «όσο ποτέ άλλοτε» τον Καραμανλή για να εξασφαλίσει την ενότητα, είναι λάθος γιατί βασίζεται σε λάθος πληροφόρηση. Ο Κώστας Καραμανλής δεν αμφισβήτησε ποτέ, πολλώ δε μάλλον δεν υπονόμευσε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι μόνο γιατί όπως προαναφέρθηκε είχε εγκαίρως φροντίσει γι αυτό ο Κυριάκος, αλλά γιατί όσοι γνωρίζουν ο Καραμανλής δεν μετέρχεται τέτοιων μεθόδων.

Επί της ουσίας τώρα, ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος και προφανώς το ρεπορτάζ θα είχε βάση εφόσον το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμεναν στο Μαξίμου, και κάποιοι αδέξιοι- δεξιοί που όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούν να «χωνέψουν» πως ο Κυριάκος έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σε τρείς εβδομάδες θα γίνει πρωθυπουργός. Συνεπώς η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται, όχι μόνο γιατί κανείς δεν έχει τέτοιες προθέσεις, αλλά κυρίως γιατί μόνο κάποιος διαταραγμένος ψυχικά θα την αμφισβητούσε με 9,5% διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, και με ποσοστά που η Νέα Δημοκρατία έχει να δει κάποια χρόνια. Άρα, πάμε στην ουσία, κάποιοι ετοιμάζουν «έτοιμες λύσεις» στον Μητσοτάκη ώστε να μπορούν την επόμενη ημέρα να έχουν παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ερήμην φυσικά των ενδιαφερομένων.

Εν τέλει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιος θα διαδεχθεί τον Φεβρουάριο του 2020 τον Προκόπη Παυλόπουλο. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Και ορθώς, αφού πολλά θα κριθούν από τις συνθήκες και τον συσχετισμό δυνάμεων που θα επικρατούν εκείνη την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπλήξει πολλούς που θεωρούν ότι είναι ένας πολιτικός που δέχεται «συστάσεις» και κινείται με γνώμωνα τα σενάρια. Έχει αποδείξει ότι έχει αρχές τις οποίες υπηρετεί με συνέπεια και ήθος, εξηγώντας μάλιστα με παρρησία τις αποφάσεις του. Όπως ακριβώς έπραξε όταν εξήγησε για ποιους λόγους δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ας μη βιάζονται λοιπόν κάποιοι, και κυρίως να ξεχάσουν ότι μπορούν να επιβάλουν στον Μητσοτάκη τις επιθυμίες τους.

tomanifesto.gr