Αμέσως μετά το Πάσχα πηγαίνει στη Βουλή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η νομοθετική ρύθμιση για το μείζον θέμα των παρεμβολών από την Τουρκία σε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακριτικών περιοχών.

Οι συχνές παρεμβολές από τη γειτονική χώρα ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των σταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, με αποτέλεσμα να τους υποβάλλονται πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. 

Σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισκέπτεται εκ νέου την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχει νέα συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος, καθώς επίκειται η άμεση λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, όπως λένε πηγές του υπουργείου, «θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τους ακρίτες», ώστε στην πιθανότητα παρεμβολών από τρίτες χώρες να μπορούν να εκπέμπουν απρόσκοπτα. 

Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός τόνισε πως «είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως ελληνική κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους». 

Στις αρχές Μαρτίου ο υφυπουργός είχε επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα. Στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που ακολούθησε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μεταφορών και το ΓΕΕΘΑ - καθώς σε ό,τι αφορά ακριτική περιοχή έχει άμεση εμπλοκή το Πεντάγωνο - αναζήτησε τρόπους να λυθεί ένα θέμα που ήθελε και πολιτική βούληση, αλλά είχε και τεχνικές δυσκολίες. 

Παρόμοια προβλήματα παρεμβολών αντιμετωπίζουν και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων όπως η Ρόδος, με τη νέα ρύθμιση να περιλαμβάνει και αυτές τις περιοχές.