Παράταση για το νέο φόρο στα τυχερά παιχνίδια – Μετάθεση των επιταγών που λήγουν τον Μάρτιο

by news

Ο χρόνος έναρξης ισχύος του νέου τρόπου φορολόγησης ανά δελτίο στα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται με στήλες αναβάλλεται για την 1η Ιούλιου 2021, αντί της 1ης Μαρτίου 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ικανοποιώντας σχετικό αίτημα εταιρειών της αγοράς κατέθεσε ειδική τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος όπου θα ισχύσει το υφιστάμενο καθεστώς.

Σημειώνεται πως με διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, για τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται με στήλες, ο φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο των κερδών του δελτίου (κάτι που σημαίνει ότι καταργείται το ισχύον σύστημα όπου ο φόρος επιβάλλεται μετά από την διαίρεση των κερδών ανά στήλη), ενώ θεσμοθετείται και νέα κλίμακα φορολόγησης.

Για το θέμα η υπό σύσταση Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας είχε αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς με την οποία ζητούσε την παράταση εφαρμογής του μέτρου, αναφέροντας πως για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών νικητών θα πρέπει να προχωρήσουν σε δραστική τεχνική προσαρμογή των πληροφοριακών τους συστημάτων, κάτι που απαιτεί σημαντικό χρόνο.

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά 75 μέρες η ισχύς των επιταγών που λήγουν εντός Μαρτίου. Ουσιαστικά και οι επιταγές που λήγουν τον επόμενο μήνα μπαίνουν στην ίδια ομπρέλα προστασίας που έχουν ήδη υπαχθεί οι επιταγές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Τέλος με άλλη διάταξη μειώνονται αναδρομικά από την 25η Φεβρουαρίου του 2021 τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία και επιστρέφονται τα ποσά στους ιδιοκτήτες λεωφορείων τα ποσά που είχαν ήδη καταβληθεί.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα