Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια της δημοσιογράφου, Ηρούς Καριοφύλλη, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως ξεχώρισε σε όλη την πορεία της για το ήθος και τον επαγγελματισμό της, μα πάνω απ’ όλα για το πάθος της για τη δημοσιογραφία.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Ηρούς Καριοφύλλη.
Ένα εκλεκτό μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, μια μαχητική και ασυμβίβαστη συνάδελφος, που ξεχώρισε σε όλη την πορεία της για το ήθος και τον επαγγελματισμό της, μα πάνω απ’ όλα για το πάθος της για τη δημοσιογραφία.
Στους οικείους της απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Σημεώνεται ότι η Ηρώ Καριοφύλλη, ήταν μόλις 53 ετών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Ο μόνος που μπορεί να σε καταλάβει είναι αυτός που το έχει βιώσει στο πετσί του. Το να πω ότι πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία είναι δεδομένο αλλά πείτε μου πού το πουλάνε το κουμπί να το πατήσω να είμαι όλη μέρα ζεν. Όταν έρχονται τα άσχημα νιώθω ότι βγάζει ο άνθρωπος από μέσα του μια δύναμη που δεν την ήξερε», είχε αναφέρει πριν περίπου έναν χρόνο σε συνέντευξή της στον Alpha για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Για τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα είχε στείλει το μήνυμα: «Θα πέσετε αλλά θα ξανασηκωθείτε».