Με 190 ψήφους υπέρ και 10 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την παραπομπή του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, στο Δικαστικό Συμβούλιο. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από μία έντονη και μακρά συνεδρίαση, η οποία σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις κομμάτων και σφοδρές αντιπαραθέσεις.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (154), του ΠΑΣΟΚ (33) καθώς και ορισμένοι ανεξάρτητοι, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μάριος Σαλμάς, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, συντάχθηκαν με την πρόταση παραπομπής. Αν και βάσει του αριθμού των βουλευτών αναμενόταν μία ψήφος παραπάνω (191), η απουσία της αποδόθηκε πιθανόν σε διαφοροποίηση εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ως εγκαλούμενος, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία.
Στον αντίποδα, κατά της πρότασης ψήφισαν οι έξι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας και ορισμένοι ανεξάρτητοι όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Γιάννης Σαρακιώτης.
Σημαντικός αριθμός κομμάτων επέλεξε να αποχωρήσει από τη διαδικασία πριν την ολοκλήρωσή της. Μεταξύ αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και βουλευτές που συντάσσονται με το κόμμα Κασσελάκη, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Η συνέχεια περνά στη Δικαιοσύνη
Η Βουλή, έχοντας ολοκληρώσει τον δικό της ρόλο, παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στη Δικαιοσύνη. Αμέσως μετά το Πάσχα, σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Βουλής θα αναδείξει πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξετάσει εάν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να προχωρήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου και ενδεχόμενη παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Εάν το Συμβούλιο κρίνει ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν, η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.