Ίσως η πιο παραληρηματική ομιλία που έχει ακουστεί εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλή είναι αυτή που εκφώνησε ο Κυριάκος Βελόπουλος το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «πιάστηκε» από τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για «fake news» και «σαχλαμάρες» που ακούστηκαν μετά τις φωτιές στον Έβρο και προσπάθησε να απαντήσει εκτοξεύοντας ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο σε βάρος του πρωθυπουργού. Τον αποκάλεσε «ψεκασμένο» και «πορφυρογέννητο», αμφισβήτησε την κλιματική αλλαγή χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ακόμη και τα χάρτινα καλαμάκια και επανέλαβε τα ατεκμηρίωτα επιχειρήματα για τις ανεμογεννήτριες που εντυπωσιάζουν όσους ενημερώνονται μόνο από τα social media. 

«Να πείτε στον ψεκασμένο πρωθυπουργό σας, ότι δεν θα λέει εδώ μέσα ψέματα, δεν θα υβρίζει κανένα πολιτικό του αντίπαλο» και «αυτοί είστε. Και άσχετοι. Και με αλαζονεία και κυρίως προβληματικοί» ήταν κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην τελείως ξένη με τον πολιτικό πολιτισμό του Κοινοβουλίου ομιλία του. 

Είπε, επίσης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει ανεμογεννήτριες στο σπίτι του στα Χανιά, αν τις θέλει τόσο πολύ και χαρακτήρισε «παραμύθι» τις αναφορές σε ακραίες κλιματικές συνθήκες λέγοντας πως «ο πλανήτης πάντα είχε μεταβολές στο κλίμα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, γι' αυτό είχαμε και τους κατακλυσμούς για όσους ξέρουν από Ιστορία» είπε. Όλα όσα είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης δεν έμοιαζαν με το κείμενο που θα προετοίμαζε ένας πολιτικός αρχηγός ή ο λογογράφος του, αλλά με το αποτέλεσμα μια πολύωρης αναζήτησης στις πιο αναξιόπιστες γωνιές του διαδικτύου. 

Ήταν τόσο αγοραίο το ύφος του Κυριάκου Βελόπουλου που υποχρέωσε τον πρόεδρο της Βουλής να του εκφράσει την απογοήτευση του και να του ζητήσει να είναι πιο σοβαρός στις επόμενες ομιλίες του. Και φυσικά να του εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει «πορφυρογέννητος» και γιατί ο χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.