Η εμμονή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναγκάζει να παραβιάζει τα πολιτικά όρια και να επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις. 

Συνεχίζοντας το αφ΄γημα για την φωτιά στην Β.Α Αττική, ο κ. Βελόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει για ακόμα μία φορά το δηλητήριο του, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας αρνητικά τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και ως οπαδός των λεφτόδεντρων, τα βρίσκει ανεπαρκή, πρεσβεύοντας επάξια τον τοξικό λαϊκισμό. 

Ειδικότερα, επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν για τις πυρόπληκτες περιοχές στην βορειοανατολική Αττική.

Ανυπόστατη επίθεση με ρητό Καζαντζάκη

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι στην ίδια ακριβώς ανίκανη και επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ και του πρωθυπουργού», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας: «Όπως πάντα, για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό φταίνε οι άλλοι. Τη μία ο καιρός, την άλλη η βροχή, την άλλη τα χιόνια. Τώρα φταίνε τα χόρτα που δεν κόπηκαν».

«Μια συμβουλή από έναν συντοπίτη του πρωθυπουργού, σε σχέση με όσα λέει: "Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω", κύριε πρωθυπουργέ. Νίκος Καζαντζάκης», προσέθεσε ο κ. Βελόπουλος.