Παπαθανάσης: Ενδιαφέρον Αμερικανών για τα λιμάνια

11
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στη χώρα μας, ως πυλώνα σταθερότητας της περιοχής, που σηματοδοτεί η επίσκεψη Πομπέο, αναφέρθηκε ο  αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στηλεοπτικό σταθμό Attica TV, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας και τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Συγκεςκριμένα, μιλώντας για την στρατηγικής σημασία της επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάϊκ Πομπέο στην Αθήνα,  ανέφερε:

«Η επίσκεψη Πομπέο σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των Η.Π.Α. στην χώρα μας, ως πυλώνα σταθερότητας της περιοχής. Aν θέλετε, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πια πολύ σοβαρά και για την ναυπηγοεπισκευαστική μας βιομηχανία και για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας και γενικότερα για μια σειρά άλλων επενδύσεων, όπως η Pfizer (δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960 προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων). Bλέπουμε ότι πλέον οι Αμερικάνοι θέλουν να επενδύσουν στην πατρίδα μας -με το να θεωρούν την Ελλάδα έναν τόπο φιλικό προς το επιχειρηματικό περιβάλλον-. Η εικόνα έχει αλλάξει τελείως κι επομένως θα δούμε πολύ περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις να ξεκινούν εδώ». 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr