Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, οι επιχειρήσεις των ελληνικών διωκτικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επικίνδυνων Τούρκων κακοποιών, οι οποίοι φέρονται να έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, αποφεύγοντας τη δίωξή τους από τις Αρχές της πατρίδας τους.

Μέσα σε μόλις 24 ώρες, στην Αθήνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε Τούρκοι υπήκοοι, με τρεις εξ αυτών να κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία και ανθρωποκτονία στην Τουρκία.

Εναντίον τους είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Interpol, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες είναι συγγενείς και κρύβονταν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για άλλες δύο ερυθρές αγγελίες, που αφορούσαν δύο ακόμα Τούρκους κακοποιούς, οι οποίοι κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία. Μετά από συντονισμένες αναζητήσεις, οι άνδρες αυτοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενισχύοντας τις ενδείξεις για συστηματική παρουσία επικίνδυνων Τούρκων κακοποιών στη χώρα μας.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για έναν ακόμη Τούρκο υπήκοο, που φέρεται να ήταν οπλισμένος και να κρυβόταν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Άμεσα οργανώθηκε έφοδος από πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον άνδρα και προχώρησαν στη σύλληψή του. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.