«Το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο: με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και όσους πάνε την Ευρώπη μπροστά ή με τις δυνάμεις που επενδύουν στον λαϊκισμό», τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του ΕΛΚ στην Αθήνα.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας του σε πάνελ που διεξήχθη στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Road to Recovery», τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα ήταν και είναι το κατ’ εξοχήν και το μοναδικό σταθερά φιλοευρωπαϊκό κόμμα». Συμπλήρωσε πως «πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πράσινη εποχή».

Στη συνέχεια είπε ότι για πρώτη φορά αποκτά η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Όπως εξήγησε, «βασικός στόχος της Εθνικής Στρατηγικής είναι η διπλή σύγκλιση, δηλαδή η υλοποίηση οριζόντιων και στοχευμένων δράσεων να επιφέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την σταθερή μείωση –με στόχο την εξάλειψη– των διαφορών που υφίστανται σε βάρος των ατόμων με αναπηρία στους σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες, που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τον γενικό πληθυσμό εντός της Χώρας, καθώς και τα άτομα με αναπηρία εντός της Χώρας και τα άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο όρο».

«Η Ελλάδα δεν θα ξαναβρεθεί σε παρόμοια με της περασμένης δεκαετίας κρίση, γιατί έχουμε αποφασίσει να ενσωματώσουμε στην πράξη έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό. Έχει γίνει σαφές σε όλους πια ότι μόνο αν σχεδιάζεις το σήμερα με γνώμονα το αύριο, μπορείς να πετύχεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο foresight, υπογράμμισε ότι «στόχος μας στο άμεσο μέλλον κάθε νομοσχέδιο που θα έρχεται στο Κοινοβούλιο, να αξιολογείται και με βάση τις διαπιστώσεις του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού. Το ΕΛΚ και η
Κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη πρωτοστατεί στον τομέα του foresight, ενώ η χώρα μας έλαβε πρόσφατα τα εύσημα του αρμόδιου Επίτροπου Σέφκοβιτς».