Σε αύξηση μέχρι και διπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων θα οδηγήσει η μείωση της παρακράτησης από την σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων καθώς πέραν του κινήτρου για να ξεκινήσουν ορισμένοι συνταξιούχοι να εργάζονται, πλέον πολλοί που δουλεύουν «μαύρα» θα θελήσουν να γίνει κανονικά η δήλωση της εργασίας τους, παράλληλα με την σύνταξη.

Αυτό εκτίμησε ο ΥφυπουργόςΕργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Πάνος Τσακλόγου μιλώντας στον ΑΝΤ1.  Ο κ. Τσακλόγου είπε ότι επίκειται η καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, λόγω προσωπικής διαφοράς, με το ποσό να κυμαίνεται από 200 έως 1600 ευρώ.

Σε ότι αφορά το τελικό ύψος της αύξησης των συντάξεων από την αρχή του 2024, που ο Κωστής Χατζηδάκης έχει προσδιορίσει σε 3,1%, απέφυγε να απαντήσει με ακρίβεια λέγοντας ότι το ποσοστό μπορεί να είναι και χαμηλότερο, λόγω της μείωσης του πληθωρισμού σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμη, ο κ. Τσακλόγλου είπε πως «Με το νέο νομοσχέδιο εξισώνουμε το επίδομα μητρότητας (7.000 ευρώ) και για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες», τονίζοντας ότι το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ.