Ο υποψήφιος σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που χρησιμοποιούν σκληρή αριστεριστική γλώσσα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 2015 και συνεχίζει να τρομάζει τους αστούς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Νομίζουν ότι… μας έσωσαν! Και λένε και άλλα πολλά, που όμως δεν φαίνεται να έχουν επίδραση, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις.

«Eχουμε κυβερνήσει και σας σώσαμε. Σας κάναμε ανθρώπους… Oταν βγάζουμε κάποιους από τη χρεoκοπία, δεν τους βάζουμε να στηρίζονται στα πόδια τους;». Αυτό είπε σε συζήτηση με την Ντόρα Μπακογιάννη στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας Πάνος Σκουρλέτης. Νομίζει λοιπόν ο μέχρι πρότινος βουλευτής Επικρατείας πως το κόμμα του μας έβαλε να σταθούμε στα πόδια μας! Πώς; Κλείνοντας τις τράπεζες; Στέλνοντάς μας στις ουρές των ΑΤΜ; Διαλύοντας τη ΔΕΗ και τις αστικές συγκοινωνίες; Χτυπώντας συστηματικά τη μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας; Αλλά, είπαμε, οι απορίες των πολλών δεν απασχολούν την εν Ελλάδι αριστερά, άσχετα αν οι πολιτικές της στοχεύουν στη χειραγώγηση των πολλών από ένα απάνθρωπο λαοκρατικό καθεστώς το οποίο οραματίζονται.

Και όταν η αλήθεια δεν τους αρέσει, τόσο το χειρότερο για εκείνη. Μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο Πάνος Σκουρλέτης μάς λέει πως «τον ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε τον υποεκτιμούσαν οι δημοσκοπικές εταιρείες» και πως «σήμερα, περισσότερο από άλλες εποχές, έχουμε μια δομική αδυναμία των δημοσκοπικών εταιρειών να αποτυπώσουν τις πραγματικές εκλογικές τάσεις». Το ίδιο είπε μιλώντας και στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών». Τα λένε αυτά για να ανορθώσουν το ηθικό των στελεχών τους; Πάντως, στην πρόθεση ψήφου στην Περιφέρεια Αττικής της δημοσκόπησης της RASS για το thetoc, η Ν.Δ. λαμβάνει 32,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,7%. Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης ήρθε με ένα απίστευτο επιχείρημα, το οποίο χρησιμοποίησε μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», αλλά και στην αντιπαράθεσή του με την Ντόρα Μπακογιάννη: Tο Market Pass και το Fuel Pass, μας είπε, είναι μορφές παράλληλου νομίσματος. Μάλιστα. Η γη είναι επίπεδη, έλεγαν άλλοι κάποιους αιώνες πριν. Οπότε, ένα επιχείρημα μπορεί να είναι εξωφρενικό, αλλά παραμένει επιχείρημα. Επίσης, είπε πως είναι «τραβηγμένο» να εγκαλείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα «τοπικά νομίσματα». Really?

Η επόμενη μέρα

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να τραβήξει την προσοχή, υποψήφιος γαρ. Στο Action24, όπου συμμετείχε σε συζήτηση με τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική Μάκη Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑίος πολιτικός είπε, με αφορμή τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, γεγονός που συνέπεσε με την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού το 1945, πως «χθες ήταν η ημέρα της νίκης των κόκκινων στρατών». Είναι πάντως προφανές πως ο Πάνος Σκουρλέτης έχει βγει μπροστά για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάχεται για την επανεκλογή του. Για αρχή. Μη μας ρωτήσετε τι έχει στο μυαλό του για την επόμενη μέρα, εν όψει μάλιστα της αναμενόμενης ήττας του κόμματός του. Oλοι σχεδιάζουμε άλλωστε το μέλλον μας και μεριμνούμε για αυτό.

Ο υποψήφιος σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που χρησιμοποιούν σκληρή αριστεριστική γλώσσα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 2015 (μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του έτους εκείνου και επί τριετία ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) και συνεχίζει να τρομάζει τους αστούς. Oπως και όλο το κόμμα του, προσπαθεί να φέρει το χθες στο σήμερα. «Σήμερα έχετε, πραγματικά, γίνει συνώνυμο μιας κυβέρνησης η οποία αποτελεί ένα απόστημα για τη Δημοκρατία. Eνα απόστημα το οποίο πρέπει να καθαρίσει», είπε μιλώντας στη Βουλή, απευθυνόμενος στη Ν.Δ. στις 25 Ιανουαρίου 2023, σε συζήτηση για σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Η Ν.Δ. που επανάφερε τη Δημοκρατία στη χώρα, η Ν.Δ. που θεμελίωσε τη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, είναι για τον Πάνο Σκουρλέτη «ένα απόστημα το οποίο πρέπει να καθαρίσει». Στις 30 Μαρτίου 2023, σε συζήτηση στο MEGA και απευθυνόμενος στον Θάνο Πλεύρη, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Είστε τα μεγαλύτερα αρπακτικά των τελευταίων δεκαετιών». Ναι, ζούμε σε μια χώρα όπου λέγονται από ορισμένους και με ευκολία πράγματα πολύ προσβλητικά.

Οπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Πάνος Σκουρλέτης είναι απόφοιτος ιδιωτικού σχολείου. Είναι βέβαια στέλεχος ενός κόμματος, η εχθρότητα του οποίου για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι διαχρονικά απροκάλυπτη, όπως ανέφερε πρόσφατα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων σε ανακοίνωσή του.