Παρόλο που αρκετοί στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι προσφέρουν υπηρεσίες μπάτλερ, ο Πάνος Αλεξόπουλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι ένας από τους δύο πιστοποιημένους στο επάγγελμα αυτό και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δεκάδες πλούσιους και διάσημους σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα

Πέρασε από το Μπάκιγχαμ, από σταρ του NBA και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ζυρίχη, Γκστάαντ, Μονακό, Ντουμπάι, αλλά και Αθήνα.

Όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του σε πολλά ΜΜΕ στα χρόνια που υπηρετεί ως μπάτλερ έχει διαπιστώσει πως ο ρόλος συχνά παρεξηγείται στην Ελλάδα. Πολλοί τον συγχέουν με αυτόν ενός απλού υπηρέτη ή ενός εξελιγμένου σερβιτόρου. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πολύ πιο σύνθετη καθώς ένας σύγχρονος μπάτλερ είναι ο ενορχηστρωτής της καθημερινότητας των διάσημων.

Εκπαίδευση και διαχείριση του προσωπικού, προγραμματισμό των γευμάτων, επίβλεψη των προμηθειών και του προγράμματος των ενοίκων, την οργάνωση της γκαρνταρόμπας ή το πρόγραμμα ενός ταξιδιού, όπως και πολλά ακόμα, που συχνά ο ίδιος ο εργοδότης δεν φαντάζεται ότι θα μπορούσε ποτέ να έχει.

Ως επικεφαλής μπάτλερ, ο πολύπειρος επαγγελματίας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πληθώρα διάσημων, ισχυρών και δισεκατομμυριούχων με κάθε εμπιστευτικότητα στον εργοδότη του.

Καθώς η παρουσία ενός μπάτλερ αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τον εργοδότη, ο μπάτλερ εξασφαλίζει ότι κάθε πτυχή της ζωής του λειτουργεί αρμονικά και αποδοτικά, προσφέροντάς του μια αίσθηση ηρεμίας και τάξης.

Η διακριτικότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του επαγγέλματός. Παράλληλα, απαιτείται διαρκής ενημέρωση, εξέλιξη και προσαρμογή στο σήμερα και όπως λέει στις συνετεύξεις του ο Πάνος Αλεξόπουλος οφείλει κάποιος να ξέρει τα πάντα, από την οινολογία και τη γαστρονομία μέχρι την τέχνη και τη μόδα αλλά και την τέχνη της τακτικής, της στρατηγικής και της διαπραγμάτευσης που καθιστούν έναν μπάτλερ σαν τον Πάνο Αλεξόπουλο, επιτυχημένο.