Με ένα ακόμη πυροτέχνημα ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του και το μπακαλόχαρτο που παρουσίασε στο σόου που έστησε στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε τελικά σε φιάσκο. Ζητεί… debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που αρνείται να δώσει διακαναλική συνέντευξη στους δημοσιογράφους. Ο πανικός έχει κυριεύσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητεί διέξοδο στην τοξικότητα και τον ακραίο λαϊκισμό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τολμά να εμφανιστεί μπροστά στους δημοσιογράφους και να δεχτεί ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σε μια ανοιχτή διαδικασία που θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει εφ' όλης της ύλης και όχι με σέλφι και αγκαλίτσες. Αποφεύγει μια διαδικασία στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θέτουν οι δημοσιογράφοι. Μια διαδικασία αποκαλυπτική.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπόρεσε να απαντήσει για το πόθεν έσχες και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις επιθέσεις με fake news και λάσπη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται να επαναφέρει όσα το κόμμα του υποστήριζε στο παρελθόν, αλλά έπεσαν στο κοινό μέσα από ελέγχους που έγιναν και επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα.

Για να ξεφύγει από τον σκόπελο εμφανίσθηκε να ζητεί… debate με τον πρωθυπουργό, προκαλώντας έντονα ερωτήματα ακόμη και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη αντιδρούν έντονα στην τακτική που ακολουθεί και που δείχνει να παρασύρει το κόμμα σε μια διαδικασία που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

Ο πανικός είναι εμφανής. Και το σόου που έστησε δεν αμβλύνει τις εντυπώσεις. Αντιθέτως, τις μεγεθύνει προκαλώντας και νέα ερωτήματα.