Με κέρδη ύψους 5,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2022 για την Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ ως σημαντικά γεγονότα μπορούν να καταγραφούν η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ, η απορρόφηση των εργασιών της HSBC, αλλά και η συμφωνία συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα 1,6 δισ. ευρώ άγγιξαν το 2022 οι καταθέσεις στην τράπεζα και η προ φόρων κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,1% έναντι του 2021. Σε αναπτυξιακή πορεία παραμένει η Παγκρήτια Τράπεζα, που επιταχύνει το μετασχηματισμό της μετά την απορρόφηση των εργασιών της HSBC και τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη μεγέθυνση της τράπεζας τόσο από πλευράς δικτύου όσο και από πλευράς μεγεθών σε όλη την Ελλάδα. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ανακοινώθηκε το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας, που ανήλθε στα 2,68 δισ. ευρώ στο τέλος της χρήσης. Τα Ίδια Κεφάλαια, κατά την 31η.12.2022, ανήλθαν σε περίπου 182,7 εκατ. ευρώ και οι καταθέσεις άγγιξαν τα 1,6 δισ. ευρώ. Οι συνολικές Χορηγήσεις, προ προβλέψεων, έφτασαν για το ίδιο διάστημα στα 1,8 δισ. ευρώ περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,4% περίπου.

Απόλυτη ικανοποίηση

Ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος αναφέρεται εκτενώς στα σημαντικά γεγονότα που σηματοδότησαν την αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας κατά τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα στην επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ, στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού του λειτουργικού μοντέλου της τράπεζας, στην απόλυτα επιτυχημένη απορρόφηση των εργασιών της HSBC και στη συμφωνία συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επιτυχημένη απορρόφηση της HSBC, τονίζει την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, ευχαριστώντας τόσο τα στελέχη και των δύο οργανισμών για τη συντονισμένη και ομαδική εργασία τους όσο και τον στρατηγικό επενδυτή της τράπεζας, τη Thrivest Holding Ltd, αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος, για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία που υπήρξε από την αρχή της συμφωνίας τον Ιανουάριο του 2022.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, έχει ως εξής:
-Στυλιανός Πιρπινιάς, πρόεδρος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος
-Κωσταντίνος Μακέδος, αντιπρόεδρος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος
-Αντώνης Βαρθολομαίος, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
-Γεώργιος Κουρλετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
-Διονυσία Ξηρόκωστα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Υβέτ Κοσμετάτου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Αντώνης Βασιλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Νικόλαος Βουγιούκας, μη εκτελεστικό μέλος
-Ιωσήφ Σηφάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Ιορδάνης Χατζηκωνσταντίνου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος