Πάει καλύτερα στους Τούρκους το ανατολίτικο κουστούμι;

by Manifesto

Πολλοί είναι εκείνοι που πίστεψαν με πάθος, κυρίως τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ότι η ειρήνη στην περιοχή μας, η χωρίς προβλήματα συνύπαρξη με την γείτονα χώρα, περνάει μέσα από την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Του Γιάννη Τασσιόπουλου

Μέχρι παρεξηγήσεως θα μπορούσε κανείς να πει, αρκετοί πολιτικοί της χώρας μας αλλά και άλλοι, οι οποίοι είχαν άλλου είδους θέση, πίστευαν, σήμερα το πιστεύουν πολλοί λιγότεροι από ότι το πίστευαν στο παρελθόν, πως οι γείτονές μας έχουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα ή καλύτερα μπορούμε να τους βοηθήσουμε να τον αποκτήσουν.

Την προσέγγιση αυτή δήλωνε ότι την πίστευε και η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων πολιτικών. Το δήλωνε, αλλά δεν το πίστεψε ποτέ η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς. Αν το πίστευαν, θα είχε η Τουρκία μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή. Αν το πίστευαν, δεν θα έδιναν σε εμάς αλλά και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μέρα και ένα δείγμα του αντιευρωπαϊκού τους DNA. Όπως χθες, με την παρεμπόδιση του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας από τουρκικά αεροσκάφη. Συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή όχι μόνο με ευρωπαϊκού κράτους, αλλά του οποιοδήποτε κράτους που έχει στοιχειώδη σχέση με αυτό που λέγεται διεθνές δίκαιο. Αν είχε η Άγκυρα, δεν θα έκανε χωρίς ντροπή το λαθρέμπορα- διακινητή προσφύγων, δεν θα απειλούσε να πνίξει την Ευρώπη με δυστυχισμένους ανθρώπους.

Οι Τούρκοι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους δήλωναν και δηλώνουν προσήλωση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, σκεπτόμενοι κουτοπόνηρα ως ανατολίτες αλλά και έχοντας ένα γενικότερο σχέδιο εναντίον μας αλλά και εναντίον της Ευρώπης. Μας παίζουν τους Ευρωπαίους για να αποκτήσουν πρόσβαση στα κοινοτικά κονδύλια. Δείτε τα χρήματα, που παίρνουν για το μεταναστευτικό και όχι μόνον. Ένας από τους στόχους που έχουν, με τη μάσκα του Ευρωπαίου που φορούν, είναι να γεμίσουν την Ευρώπη με ισλαμιστές, να την φθείρουν εκ των έσω. Αυτό πλέον δεν το κρύβουν!

Η στάση των Τούρκων δείχνει ότι ηγέτες και λαός, στην πλειοψηφία τους, νιώθουν πολύ πιο άνετα, όταν φορούν το ανατολίτικο κουστούμι. Μήπως πρέπει να τους φωνάξουμε πως τους πάει πολύ περισσότερο από το ευρωπαϊκό; Μήπως πρέπει να δούμε καθαρά πως δεν τους χωράει το ευρωπαϊκό; Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως με τον τρόπο που το φορούν, τους κάνει να μοιάζουν με κλόουν!

Πηγή: xrimaonline.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα