Ούτε κάποιο στέλεχος της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου ούτε, πολύ περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας αξιώθηκαν να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον Χρήστο Στυλιανίδη και συνολικά από τους Κύπριους για τις «νατουραλιζέ» εξυπνάδες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ανιστόρητες τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «νατουραλιζέ» ομογενή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και στην Κύπρο.

Επίσης αποκάλυψε πως δεν τον έχει πάρει κανένας τηλέφωνο, ούτε φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τη σχετική αναφορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε πρωθυπουργός. Και διεκδικεί να είναι εκ νέου. Χειρίστηκε, όσο και όπως, το Κυπριακό και υποτίθεται, αν μη τι άλλο, πως έχει κάποια σχετική γνώση. Το ν΄ αποκαλεί τον Χρήστο Στυλιανίδη «νατουραλιζέ», πέραν του ανιστόρητου της αναφοράς, προκαλεί και ερωτήματα.

Ερωτήματα που μάλιστα τέθηκαν και από τα ΜΜΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία αναρωτήθηκαν πώς θα λειτουργήσει έναντι των θεμάτων που αφορούν την Κύπρο στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός αν έχει αυτό το σκεπτικό και αυτές τις απόψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να ζητήσει μια συγγνώμη. Ψιλά γράμματα θα πει κανείς αν ληφθεί υπόψη για παράδειγμα πως ως πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε καν τον Λουκά Παπαδήμο, όταν αυτός βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά την εις βάρος του τρομοκρατική βομβιστική επίθεση.

Ή τη στιγμή που δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη για τίποτα. Ούτε καν για την τραγωδία στο Μάτι διότι αυτό που σκέφτηκε μαζί με τους συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της ανείπωτης καταστροφής.

Θα μπορούσε έστω να επικοινωνήσει τουλάχιστον κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και θα έπρεπε η συγγνώμη να είναι επίσημη, όπως και η δήλωση και να απευθύνεται σε όλους τους Κύπριους.

Φευ!