Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις ρώσου αξιωματικού, ενώ ο επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού εποπτείας της πυρηνικής ενέργειας αναμένεται στη Ρωσία για συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια του σταθμού.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι πρόκειται να μεταβεί σήμερα στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, μια εβδομάδα αφού επισκέφθηκε την εγκατάσταση στη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ρώσο αξιωματικό τον οποίο επικαλείται το RIA, ένα πολωνικής κατασκευής drone, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 2 κιλά, συνετρίβη κοντά στο σταθμό. Το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό.

Ο Γκρόσι ασκεί πίεση για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς αυτούς.