Βομβαρδισμοί πλήττουν την Ουκρανία, ενώ οι πολίτες του Κιέβου καθώς και άλλων πόλεων προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πανικόβλητοι με όποιο μέσο είναι δυνατό.

Αρκετοί σπεύδουν στα βενζινάδικα για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους, όπου διαπιστώνονται μεγάλες ουρές, ενώ τα ΑΤΜ δεν δουλεύουν. Πολλοί έχουν κατέβει στα υπόγεια, με τα παιδιά να έχουν μαζευτεί όλα μαζί και παίζουν.

«Υπάρχει πολύς κόσμος στο πλοίο. Το μετρό λειτουργεί κανονικά, χωρίς εισιτήριο» μετέδωσε στην ανταπόκρισή της από το Κίεβο η ΕΡΤ. Πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές έξω από ΑΤΜ που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα, τόνισε ότι αρκετά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης έχουν αδειάσει.

«Οι κάτοικοι μας είπαν ότι θα μείνουμε εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί δεν φοβούνται», ήταν ορισμένες από τις δηλώσεις κατοίκων του Κιέβου στην ΕΡΤ.

Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά)” από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας, εξήγησε η συνοριοφρουρά, ενώ  μάχες διεξάγονται σε όλα τα σύνορα.