Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε «μαζική» επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους εναντίον του Κιέβου, τη «μεγαλύτερη» που έχει σημειωθεί «από την άνοιξη», σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου (...) δύο άνθρωποι είναι νεκροί» ενώ «άλλοι τρεις τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως οι δύο από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Σε κτίριο μη οικιστικής χρήσης» στη συνοικία «βρέθηκαν δυο άνδρες νεκροί», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα πως συντρίμμια κατέπεσαν στις συνοικίες Σεβτσενκίβσκι και Νταρνίτσκι του Κιέβου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είχαν σπεύσει επιτόπου. «Το Κίεβο δεν είχε γνωρίσει τόσο ισχυρή επίθεση από την άνοιξη. Ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση (...) με drones και πυραύλους», σύμφωνα με τον κ. Πόπκο, που διευκρίνισε ότι «συνολικά, καταστράφηκαν πάνω από 20 στόχοι» στον αέρα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Εξήγησε πως αρχικά έγιναν επιθέσεις με UAVs από «διαφορετικές κατευθύνσεις» και κατόπιν εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από βομβαρδιστικά Τουπόλεφ Tu-95MS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι άκουσε τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα περί τις 05:00 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Τον Μάιο, η Ουκρανία ανακοίνωνε πως απέκρουσε τη «μεγαλύτερη επίθεση με drones» στο Κίεβο «από την έναρξη της εισβολής», με τουλάχιστον 59 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι. Δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.