Την περίοδο της πανδημίας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε να… συγκυβερνήσει για να σταματήσει να προτρέπει σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια (αναλαμβάνοντας όπως έλεγε και το… ρίσκο της εξάπλωσης του κορονοϊού). Τότε πρότεινε ορισμό υπουργού Υγείας… κοινής αποδοχής, δίνοντας από το βήμα της Βουλής το όνομα της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού.

Την Πέμπτη η προτεινόμενη ως κοινής αποδοχής επιδημιολόγος εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όχι στο Επικρατείας που είθισται να αναδεικνύει και μια διευρυμένη συμμετοχή προσώπων προερχόμενων ακόμη και εκτός κομμάτων, αλλά σε ψηφοδέλτιο με σταυρό.

Η κ. Αθηνά Λινού δηλαδή θα διεκδικήσει τον σταυρό υπό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι «είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας».

Φυσικά δεν τίθεται θέμα ως προς την επιστημονική επάρκεια και συνολικά το έργο της κ. Λινού. Ούτε και ως προς το δικαίωμά της να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών εντασσόμενη σε έναν κομματικό οργανισμό. Το θέμα αφορά τον Αλέξη Τσίπρας και τα όσα κατά καιρούς λέει και δηλώνει με τον ανάλογο στόμφο.

«Δεν σας είπαμε να βάλουμε κάποιο δικό μας στέλεχος» έλεγε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι προτείνει «έναν υπουργό Υγείας αποδοχής». Δηλώνοντας μάλιστα ότι «σας προτείνουμε για αυτή τη θέση την Αθηνά Λινού».

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ουδέποτε τέθηκε από την κυβέρνηση θέμα αλλαγής του υπουργού Υγείας εκείνη την περίοδο. Ήταν μια από τις γνωστές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εκείνη την περίοδο ζητούσε επίσης να σταματήσει η Βουλή το νομοθετικό της έργο.

Και να σταματήσουν και όλες οι διαδικασίες που αφορούσαν θέματα όπως εξεταστικές επιτροπές και διερευνήσεις υποθέσεων όπως αυτή του Νίκου Παππά που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και στην ομόφωνη (13-0) καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος με την επιβολή της ανώτατης ποινής, της φυλάκισης των δύο ετών…