Όταν ο Καψώχας… προέβλεπε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

38755

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και ο Σωτήρης Καψώχας (σ.σ.: πρόκειται για αυτόν τον δημοσιογράφο που μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είχε πει στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ: «Ηταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι») το… τερμάτισε προβλέποντας “νίκη” του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε κι απολαύστε το κείμενο-περιβόλι που έγραψε ο Καψώχας facebook την Πέμπτη 23 Μαΐου:

“Αν και παραβιάζω βασική δημοσιογραφική αρχή που λέει ότι ανήμερα των εκλογών δεν κάνεις πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης, εν τούτοις θα το αποτολμήσω. Και ασφαλώς δεν βασίζομαι σε πληροφορίες δημοσκοπικών εταιρειών, τις οποίες δεν αποδέχομαι ως επιστημονικό και πολιτικό εργαλείο, ούτε έριξα το φλυτζάνι. Απλώς ερμηνεύω αυτά που πολλοί δεν θέλουν δουν και να διαβάσουν.
Τις εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και ξέρετε γιατί;
Πρώτον, διότι μια κοινωνία που έχει βγει από τη μέγγενη των μνημονίων και είναι ανασφαλής ,δεν μπορεί να καταφύγει στην αβεβαιότητα των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών που επαγγέλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεύτερον, επειδή τα στελέχη της ΝΔ φοβίζουν τους πολίτες με τον καταστροφολογικό λόγο που εκπέμπουν.
Τρίτον, γιατι οι Έλληνες έχουν μνήμη και θυμούνται αφενός ποιοι χρεωκόπησαν τη χώρα και αφετέρου ότι η ιστορία της χώρας δεν άρχισε το 2015.
Τέταρτον, γιατί το όνομα Κυριάκος και κυρίως Μητσοτάκης δυσκολεύει ακόμη και τους Νεοδημοκράτες στην ευπεψία του.
Πέμπτον, και κυριότερον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το βαρύ όπλο που λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο, οι πολίτες συγκρίνουν ηγετικές ικανότητες και επιλέγουν με βάση την ακτινοβολία και την προσωπικότητα που εκπέμπουν”.