Γράφει ο Χάρης Παυλίδης

 

Για τον Αλμπέρ Καμί ο άνδρας έχει δύο χαρακτήρες: τον δικό του και αυτόν που του δίνει η γυναίκα του. Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα διαπιστώνεται, μετά μάλιστα και τη χθεσινή εμφάνισή του στη Βουλή, ότι ένας πολιτικός του δικού του βεληνεκούς μπορεί να έχει περισσότερους των δύο χαρακτήρων και πολιτικών ταυτοτήτων, οι οποίες ενίοτε συνοδεύουν αναλόγως των συνθηκών και των περιστάσεων είτε το όνομα είτε το επίθετό του.

Περισσότερο κεντρώος πεθαίνεις! Μεταξύ μας, λέμε και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα, γιατί με όσα άκουσαν να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πεθαμένοι θα ήθελαν να περάσουν από την Κουμουνδούρου. Οπως κατά τας γραφάς όλοι θέλουν να πάνε στον παράδεισο, αλλά κανένας δεν θέλει να πεθάνει, έτσι και κανένας κεντρώος δεν θα ήθελε ακόμα και ζωντανός να κάνει παρέα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη στον παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, και στην περίπτωση του κ. Τσίπρα είναι τόσα τα… «σχοινιά», οι… «κρεμασμένοι» και οι… «σκελετοί» που κάθε λογικός άνθρωπος θα απορούσε με το πώς γίνεται να είσαι… «κεντρώος» τις μονές ημέρες και… Πολάκης τις ζυγές. Για το μόνο που δεν υπάρχει αμφιβολία από χθες είναι ότι ο Αλέξης συνάντησε τον Τσίπρα.