Όταν ο Αγγελής απείλησε με σύλληψη την Τουλουπάκη!

150
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Novartis: «Καίει» τον Ρασπούτιν ο Αγγελής

Κλάματα, απειλές, καχυποψία. Πισώπλατα «μαχαιρώματα» μεταξύ άλλοτε φίλων. Άγνοια της «δεξιάς για το τι ποιεί η αριστερά». Συσκέψεις επί συσκέψεων όχι για την πορεία ή την ουσία σημαντικών υποθέσεων αλλά για να λυθούν «κόντρες» μεταξύ ανώτερων και ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Αυτό είναι το σκηνικό που περιγράφει ο Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργούν την προκαταρκτική ποινική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Τα όσα λέει ο άλλοτε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς δείχνουν ένα απίστευτο «αλαλούμ», που ουδείς θα μπορούσε να διανοηθεί ότι επικρατούσε στα άνω «πατώματα» της δικαιοσύνης, και το οποίο,
κατά τους ισχυρισμούς του, προκαλούσε ο «πανταχού παρών» Ρασπούτιν.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά περιστατικά, είναι αυτό που αναφέρει ο κ. Αγγελής ότι σημειώθηκε όταν ζήτησε από την Ελένη Τουλουπάκη να του δώσει τα έγγραφα που της είχαν στείλει οι Αμερικανοί για την Novartis:

«…Αρνήθηκε και αναγκάστηκα να της τα ζητήσω γραπτώς λέγοντάς της μάλιστα ότι αν δε μου τα στείλει πάραυτα θα στείλω τον αρχηγό της αστυνομίας να την συλλάβει. Έτσι αναγκάστηκε και μου τα έφερε αμέσως…».

Προβληματισμό δε δημιουργούν τα όσα σημειώνει κλείνοντας την κατάθεσή του, εδικά όταν αυτά λέγονται από έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό :

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι κινδύνεψα να βρεθώ κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή. Ήδη έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Επίσης υπάρχει ποινική προκαταρκτική εναντίον μου ύστερα από αναφορά της ελεγχόμενης από εμένα κ. Τουλουπάκη, η οποία επίσης διατάχθηκε από την άμεσα εμπλεκόμενη πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου…

Όλα αυτά έχουν περάσει το μήνυμα στους συναδέλφους μου ότι είναι προτιμότερο να κάνεις ότι «δεν βλέπεις, δεν ακούς, δεν καταλαβαίνεις για να μην βρεθείς μπλεγμένος και τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί», παρότι είσαι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου…»
Πηγή: Realnews

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr