Όταν ο Άδωνις πάτησε τον… κάλο του Τσίπρα

484
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Times του Λονδίνου για Τσίπρα: Πώς από λαϊκιστής σωτήρας έγινε ο «διάβολος μεταμορφωμένος»

Με τον Άδωνι δεν τα βάζεις. Κανόνας. Ειδικά με τον Άδωνι. Γιατί δεν είναι που έχει το μπλα μπλα και θα σε στείλει αδιάβαστο. Είναι που έχει και στοιχεία. Πολλά στοιχεία. Και έχει και απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα με την «αποκάλυψη» (να την κάνει ο Θεός) της Αυγής. Που τον φέρει να καθορίζει εκείνος τις τιμές των φαρμάκων όσο ήταν υπουργός. Αλλά δεν τις καθόριζε εκείνος τις τιμές. Η τρόικα τις καθόριζε. Ο κύριος Καπόνε. Ιταλός την καταγωγή, εντεταλμένος της τρόικας να ασχολείται αποκλειστικά με τη φαρμακευτική δαπάνη.

Έκαναν μια μελέτη οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έστελναν την εισήγηση, συμφωνούσε η τρόικα και υπέγραφε ο υπουργός. Αυτή ήταν η σειρά. Κατά την Αυγή, που βασίστηκε στην κατάθεση ενός διευθυντή του υπουργείου (τόση αξία είχε, που ήταν εδώ και ενάμιση χρόνο γνωστή, μου είπε ο Άδωνις αλλά δεν την χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ- αν ήταν επιβαρυντική δεν θα τον έκαιγαν από την πρώτη στιγμή; Θα τον έκαιγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα σαν το κεράκι της Λαμπρής), ο Άδωνις διαμόρφωνε τις τιμές των φαρμάκων, άρα και της Novartis, άρα τα ‘πιανε από τη Novartis, άρα έχουν δίκιο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, άρα ένοχος εκ προοιμίου.

Και γιατί όλη αυτή η καθυστερημένη εκ των πραγμάτων αντίδραση; Όπως λέει ο ίδιος, γιατί «πάτησε τον κάλο του Τσίπρα». «Τον φώτισα με προβολέα» λέει.

Και δεν είναι που «πάτησε τον κάλο» του Τσίπρα, είναι ο μπαγάσας που αφήνει κάτι υπονοούμενα νααααααα, με το συμπάθιο: ότι ο Τσίπρας πρέπει να είχε συναντήσει τον «Σαράφη» – Δεσταμπασίδη! Γι’ αυτό δηλώνει ότι «όποιος έχει καθοδηγήσει τον Σαράφη θα πάει φυλακή»…

Ωχχχχ

 

  • Του Γιώργου Παπαχρήστου, Τα Νέα, στήλη «Στίγμα»
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr