Ο σοφός λάος λέει την παροιμία «όσα δεν πιάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Αυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκεια του κόμματός του να αναμετρηθεί με τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τη για αυτό. Η δήλωση του κ. Κατρίνη, «η ΝΔ θέλει να συντηρήσει, με κάθε τρόπο, το πολιτικό σκηνικό του ενάμισι κόμματος», δείχνει αυτήν την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ: «Στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι να διατηρηθεί το σημερινό καχεκτικό πολιτικό σκηνικό του ενάμισι κόμματος, με τον κ. Μητσοτάκη πανίσχυρο και απέναντί του μια τραυματισμένη και απαξιωμένη αξιωματική αντιπολίτευση. Για αυτό και έχουν ενεργοποιήσει μηχανισμούς αλλά και διάφορους προθύμους για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα αναδεικνύει διαρκώς τις διαχωριστικές γραμμές που το χωρίζουν από τη ΝΔ στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τα εθνικά θέματα, το αναπτυξιακό μοντέλο, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τον σεβασμό των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Νέα εκμετάλλευση των Τεμπών

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη μνημείο ντροπής, τονίζοντας ότι «είναι προσβλητικός και απαξιωτικός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι καταφέρονται κατά των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και των γονέων παιδιών που πασχίζουν για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «όλοι, και κυρίως η ηγεσία της Δικαιοσύνης, οφείλουν να προβληματιστούν για το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των πολιτών έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και για το γεγονός ότι 8 στους 10 Έλληνες πολίτες δηλώνουν πεπεισμένοι για τη συγκάλυψη ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη».

Επισήμανε επίσης ότι το αφήγημα της ισχυρής οικονομίας, που διακινεί η κυβέρνηση, παρουσιάζει ρωγμές αφού δύο διεθνείς οίκοι, η JP Morgan και η Moody's, αντί για αναβάθμιση που περίμενε η κυβέρνηση, έστειλαν σαφή μηνύματα που αφορούν:

- το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τη μείωση των εξαγωγών,

- τον πληθωρισμό και τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, λόγω της ακρίβειας,

- το τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και το αδύναμο τραπεζικό σύστημα.