Ορκωμοσία Μπάιντεν: Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται υπό την απειλή βόμβας

by news

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υπό την απειλή βόμβας 

Το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου βρίσκεται απέναντι από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου πρόκειται να ορκιστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Η πρωτεύουσα αλλά και οι πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα υπόκεινται σε αυστηρή και αυξημένη ασφάλεια έναντι φόβων για πιθανές νέες απειλές σήμερα.

Ήδη από χθες, Τρίτη, η είσοδος στην πρωτεύουσα, αλλά και η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη, αφού αξιωματούχοι ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλαπλών γεφυρών που συνδέουν την Ουάσινγκτον με τη Βιρτζίνια.

Η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή έχει περιοριστεί με λιγότερα δρομολόγια τρένων και των δημόσιων συγκοινωνιών. Το οδικό δίκτυο κοντά στο Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και το National Mall, είναι κλειστό. Συρματοπλέγματα έχουν υψωθεί και τσιμεντένια μπλοκ έχουν στηθεί για να προστατεύσουν μνημεία.

Περισσότερα από 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και περιπολούν ένοπλα.

Το Εθνικό Στρατιωτικό Κέντρο Διοίκησης παρακολουθεί προσεκτικά τυχόν πιθανές απειλές από αντιπάλους

Τα κέντρα στρατιωτικής διοίκησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Στρατιωτικού Κέντρου Διοίκησης στο υπόγειο του Πενταγώνου θα παρακολουθούν στενά τις πληροφορίες σε όλο τον κόσμο, όπως κάνουν καθημερινά, αναζητώντας τυχόν απροσδόκητα σημάδια απειλών.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα