Τα έργα που είναι σε εξέλιξη επισκέπτεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πρώτη επίσκεψη ήταν το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65. Όπως είπε ο Υπουργός πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

«Επιβεβαιώνεται -όπως ανέφερα και στη Βουλή- ότι το έργο του Ε65 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το δε τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Ήδη, το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του. Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει, που δεν αποκλείει, ούτε απομονώνει» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ο οποίο επισκέφτηκε όλο το μήκος του έργου από τον Κόμβο Καρπενησίου μέχρι την Καλαμπάκα. Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ.

Σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021. Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα ολοκληρωθούν το 2027 και θα απασχοληθούν σε αυτό το έργο πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι, συνεισφέροντας περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.