Οιι μετακινήσεις δημοσιογράφων και παρουσιαστών αυτό το καλοκαίρι δεν είναι δα και λίγες. Ισα ίσα…  Ο τελευταίος να κλείσει την… πόρτα στον ΑΝΤ1, καθώς αποχωρούν από το «Καλημέρα Ελλάδα» η Μαρία Αναστασοπούλου, από το «Στούντιο με θέα» του Σαββατοκύριακου η Φαίη Μαυραγάνη κι από το «I Love ΣουΚου», επίσης του Σαββατοκύριακου, η Μπέττυ Μαγγίρα. Για την εν λόγω ζώνη προορίζεται ο Θανάσης Πάτρας κι αναζητούνται κι άλλα στελέχη, ενώ Αναστασοπούλου και Μαυραγάνη έκλεισαν στον ΣΚΑΪ. Η πρώτη στη νέα μεσημεριανή ζώνη 12:00 με 14:00, μαζί με τον Αρη Πορτοσάλτε, και η Μαυραγάνη τα Σαββατοκύριακα, αντί του Γιώργου Αυτιά που είναι πλέον ευρωβουλευτής.

Τον αντίθετο δρόμο έλαβε η Φαίη Σκορδά, αποχωρώντας από τον ΣΚΑΪ κι αναλαμβάνοντας νέα, διευρυμένη (σχεδόν 4 ωρών) εκπομπή στο Mega, καλύπτοντας και το κενό της (επίσης ευρωβουλεύτριας) Ελεονώρας Μελέτη, έχοντας δίπλα της τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και… στέλνοντας τη Δανάη Μπάρκα στη μεσημεριανή ζώνη, πιθανώς με μετακίνηση του μεσημβρινού δελτίου από τις 12:30 στις 13:30. Στο megaλο κανάλι έκλεισε και η Αναστασία Γιάμαλη, αποχωρώντας από το Kontra, ενώ αποτελεί παρελθόν η Ελένη Μενεγάκη που συζητά για τη μεγάλη επιστροφή στον ΑΝΤ1 – αλλά για την παρουσίαση εβδομαδιαίας και όχι καθημερινής εκπομπής.

Κινητικότητα και στον Alpha, με τον Γιώργο Θαναηλάκη να αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Deal» και τον Νίκο Μουτσινά να συμφωνεί για την παρουσίαση εκπομπής, ενώ ο Νίκος Μάνεσης σταματά από τα δελτία του Σαββατοκύριακου και θα τον αντικαταστήσει η Μαρία Νικόλτσιου.

Στην ΕΡΤ ενδέχεται να αλλάξει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου, με τον Απόστολο Μαγγηριάδη αντί του Γιώργου Κουβαρά, ενώ στο Action24 θα εμφανιστεί, μετά από μίνι διάλειμμα μετά την αποχώρησή του από το Open ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Στο οποίο Open κλείνουν και η Τατιάνα Στεφανίδου (ήταν στον Alpha) και η Μαρία Μπακοδήμου αλλά και, ίσως, η Μαγγίρα…

Εβδομάδα… Εθνικής

Πρώτο τζάμπολ σήμερα στο προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, που αποτελεί πρόκριμα για τη συμμετοχή της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και οι αγώνες θα μεταδοθούν και από την ΕΡΤ και από τη Nova. Οι πρώην μπασκετμπολίστες Κώστας Τσαρτσαρής και Λάζαρος Παπαδόπουλος σχολιάζουν για την ΕΡΤ – αύριο, Τετάρτη με τη Δομινικανή Δημοκρατία ο πρώτος αγώνας.

«Πουλάνε» τα αθλητικά ραδιόφωνα

Με άκρως ενδιαφέρουσες ακροαματικότητες ολοκληρώνεται η σεζόν στα ερτζιανά. Και, μάλιστα, «πάτησε» κορυφή ο ΣΠΟΡ FM 94,6 για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, αυτή τη φορά με αγωνιστική δράση από το Euro 20024, ευλόγως. Δεύτερος ο ΣΚΑΪ 100,3, ο οποίος ναι μεν ανέκαμψε στην κατάταξη, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες βλέπει ξανά τη διαφορά του από τον όγδοο στο σύνολο -και άμεσο ανταγωνιστή του- Real 97,8 να πέφτει κάτω από τη μονάδα.

Τρίτος στο σύνολο αλλά πρώτος ανάμεσα στα μουσικά ραδιόφωνα ο Μελωδία 99,2, με τρεις σταθμούς να τον «καταδιώκουν» με διαφορές μικρότερες της μισής μονάδας. Κατά σειρά, τον Sfera 102,2, τον Μέντα 88 και τον Ρυθμό 94,9.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Δίεση 101,3 στην έβδομη θέση, ο Athens DeeJay 95,2 στην ένατη –και την πρώτη ανάμεσα στους ξένους σταθμούς– και ο Λάμψη 92,3 στη δέκατη.

Εμπιστευτικά…

*Αρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ, ξεκούραστος και δροσερός, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει σήμερα συνέντευξη στο δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, στις 18:50.

*Κουίζ: Από ποιο κανάλι σχεδόν… παρακαλούν τον Αλέξη Τσίπρα για συνέντευξη, προκειμένου να απαντήσει στον Κασσελάκη;

*Στη σύσταση νέας εταιρείας που έχει ως βασικό της αντικείμενο τα ΜΜΕ προχώρησε ο εκδότης της «Δημοκρατίας», της «Εστίας» και της «Espresso» Γιάννης Φιλιππάκης, με στόχο να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη.

*Οι νεοφώτιστες στη Super League ομάδες αναζητούν τηλεοπτική στέγη. Οι εντός έδρας αγώνες της Καλλιθέας θα καταλήξουν στην Cosmote TV και οι αναμετρήσεις του Λεβαδειακού στη Nova, σύμφωνα με πληροφορίες.

*Κλείδωσε λοιπόν η επάνοδος, από τη νέα σεζόν, του Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση, καθώς συμφώνησε με το Action24 και αναμένεται να αναλάβει πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Βαγγέλης Γιακουμής.

*Ο Κώστας Τσουρός παραμένει στο Mega και την επόμενη σεζόν με το «Ακόμα δεν είδες τίποτα», αν και είχε κρούση να επιστρέψει σε ρόλο πανελίστα (στη νέα εκπομπή της Φαίης Σκορδά).

*Φήμες θέλουν τον Δημήτρη Μιχαλέλη να επιστρέφει στον ΑΝΤ1, σε επιτελικό ρόλο – αλλά προσώρας ούτε διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται… 

Επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ