Η οψίμηση (δέκα με δεκαπέντε ημέρες αργότερα) της καλλιέργειας είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα στο φετινό επιτραπέζιο σταφύλι, κάτι που βοηθάει το προϊόν, αφού αποκτά τα απαραίτητα ζάκχαρα, ενώ ο τρύγος στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει ήδη αρχίσει.

Οι φετινές εκτάσεις ανέρχονται σε περίπου 100.000 στρέμματα, λίγο πιο πάνω από πέρυσι. Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και ακολουθούν Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος.

Στο Δαμάσι Λάρισας οι παραγωγοί συγκομίζουν τις πρώιμες ποικιλίες Cardinal και Victoria και θα συνεχίσουν τον Σεπτέμβριο με Ribier και το Μοσχάτο. Δυστυχώς, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε αρχές Ιουνίου, σε συνδυασμό με την υγρασία και τις βροχοπτώσεις έφεραν περονόσπορο και ζημιές στην παραγωγή.

(Πηγή eleftheria.gr)